Annons

En akutambulans räcker inte!

Ulf Bingsgård och Carl-Johan Sonesson, båda (M), skriver (den 3 december) att Trelleborg är en toppkommun när det gäller ambulanstäckningen trots att man har dragit ner antalet akutambulanser.
Debatt • Publicerad 10 december 2013

Under nattetid ska en akutambulans täcka både Vellinge och Trelleborgs kommun motsvarande cirka 80 000 invånare. Den andra akutambulansen som tidigare fanns i Trelleborg har flyttats till Skurup. Insatstiderna har förbättrats i Skurup och det är naturligtvis bra. Insatstiderna i Trelleborg har däremot försämrats i jämförelse med förra året.

Statistik visar också hur brandkåren i Trelleborg de senaste åren allt oftare larmas ut vid olyckor och sjukdom beroende på att det saknas ambulans i området. Det är bra att det kommer brandkårspersonal, men det är så klart ännu bättre att det kommer en ambulans med specialistutbildad sjuksköterska som kan ta om hand flera olika sjukdomstillstånd och vid behov ge livräddande läkemedel.

Annons

Socialdemokraterna vill ha hög ambulansberedskap. Medborgarna ska kunna känna sig trygga med att det finns tillgång till ambulans med välutbildad sjukvårdspersonal. Med modern teknik och snabb medicinsk utveckling kan mycket göras redan på insjuknandeplatsen. Tiden, att snabbt börja behandla, är avgörande för överlevnad och är också av mycket stor betydelse för att förhindra framtida men, vid till exempel stroke och hjärtinfarkt.

Socialdemokraterna vill att ambulanspersonal ska ha en dräglig arbetsmiljö, att ambulansen hittar dit den ska och att ambulansen kommer i tid. Det får ju bara inte hända att någon dör eller får svåra medicinska komplikationer till följd av låg ambulansberedskap.

Vi gör annan bedömning än Moderaterna.

Socialdemokraterna väljer fler ambulanser före sänkt skatt!

Nilla Olsson
Bertil Knutsson, Monica Nordbladh, Anitha Lata, Jan Lundgren, Anastasios Manetopoulos, Ben Benrabah, Ismet Dedic, Niels Nielsen, Catherine Persson, Östra socialdemokratiska föreningen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons