Annons

Ekonomin är ännu alltför osäker

Äntligen har fritidsförvaltningen gjort en utförlig genomgång av hur fotbollsplanerna i kommunen används.
Debatt • Publicerad 6 maj 2010

Men det innebär inte att nämnden nu har fått information om vilka behov och krav fotbollsklubbarna har inför framtiden. Det är en stor brist.

Socialdemokraterna anser, liksom de borgerliga i fritidsnämnden, att det finns anledning att satsa på konstgräsplaner både i byarna och i centralorten. Det är också positivt om flera klubbar vill och kan samsas om en och samma fotbollsplan.

Annons

Detta innebär dock inte att Socialdemokraterna i fritidsnämnden i Trelleborg vill binda sig för att följa den investeringsplan som nu föreligger. Kommunens ekonomi är ännu alltför osäker. Förhoppningsvis ger den konjunkturuppgång, som man nu kan ana, möjligheter att redan nästa år göra en annan bedömning.

Därtill kommer att vi i dokumenten, som har tagits fram inför budgetdialogen med kommunstyrelsen, nästan helt saknar förslag till investeringar i andra aktiviteter än sådana som gäller fotboll. Det tyder på fantasilöshet och bristande inlevelseförmåga hos dem som står bakom skrivningarna.

Det vi saknar handlar bland annat om fritidsgårdar, spontanidrottsplats samt utomhusbad i Anderslöv.

Vi socialdemokrater återkommer med långsiktiga förslag till investeringar när vi ser att ekonomin tillåter nya projekt för att förbättra villkoren för fritid och idrott i Trelleborg.

Lena Näslund

för Socialdemokraterna i fritidsnämnden i Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons