Annons

Du har två alternativ

Du som ännu inte har bestämt dig och står inför valet och kvalet, har två alternativ: Den ena är att vinna 300–400 kronor i skattesänkning med rådande Reinfeldt & Co:s skattepolitik.
Debatt • Publicerad 8 september 2010

Det andra alternativet är att du avstå dessa 300–400 kronor och istället vinna en större långsiktig trygghet för dig själv och dina nära och kära.

Regeringen Reinfeldt upprepar ordet skattesänkning som en papegoja och säger att om du röstar på alliansen vinner du 300–400 kronor per månad. Men säger inget om vad du samtidigt går miste om i så fall. Att du som har ett arbete inom sjukvård, skola, äldrevård, dels ”vinner” en mindre skattesänkning, dels tvingas du att betala mer genom att slita mer på din egen hälsa på grund av att det inte finns tillräckligt med personal på din arbetsplats. Detta att tänka på vad du får för 300–400 kronor i förhållande till vad du förlorar.

Annons

Vill du att regeringen Reinfeldt & Co ska fortsätta skatterabattera 80 miljarder till under följande mandat period till dom rikaste? Detta på bekostnad av pensionärer, sjuka och arbetslösa, då ska du lägga din röst på alliansen. För mig betyder rikast inte enbart ekonomiskt, utan också om man har högskoleutbildning, har hög befattning, har arbete och förmånen ha hälsan i behåll inte behöva vara sjuk.

Vill du ha en verklig långsiktig trygghet för hela din familj, då ska du lägga din röst på Socialdemokraterna – de rödgröna. Om du och någon av dina nära och kära blir sjuk, gammal eller förlorar jobbet då får du en väldigt mycket bättre sjuk- och arbetslöshetsförsäkring och det blir mer personal inom offentliga sektorns all delar, till sjukvården, äldrevården, hemtjänsten och skolan.

Jag begriper inte och vill gärna veta hur alliansregeringen Reinfeldt, Borg & Co tänker uppnå en verklig långsiktig trygghet för mig och hela min familj. Detta om man tänker fortsätta med att dela ut 80 miljarder skatterabatter till dom rikaste. Är det kanske inte bättre och mer ansvarsfullt att satsa dessa 80 miljarder på dom svagaste och se till att alla får verklig långsiktig trygghet?

Tome Krstevski (S)

ledamot i vård- och omsorgsnämnden

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons