Annons

Din röst i EU-valet spelar stor roll

Har du tröttnat på högerpolitiken och vill se en mer rättvis och solidarisk utveckling i Sverige och världen? Då ska du använda din röst i EU-valet för att vara med och förändra!
Publicerad 27 maj 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Använda din röst i EU-valet för att vara med och förändra!, uppmanar Mats Sjölin (V).
Använda din röst i EU-valet för att vara med och förändra!, uppmanar Mats Sjölin (V).Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

EU påverkar ditt liv varje dag. Allt ifrån hur hög din elräkning är, hur långa dina arbetspass får vara till om tåget kommer i tid påverkas av lagar och riktlinjer från EU.

Det går att ställa om vårt samhälle för att hejda klimatkrisen. Det går att pressa ner priserna på mat och el.

Annons

Det går att förbättra välfärden, bygga bra bostäder och skapa trygga jobb. Vi kan bygga en mer jämlik värld, bekämpa krig och konflikter och stärka demokrati och mänskliga rättigheter.

”Vi kan bygga en mer jämlik värld, bekämpa krig och konflikter och stärka demokrati och mänskliga rättigheter.”
Mats Sjölin, Vänsterpartiet Trelleborg

Men då måste vi ändra riktning på politiken. Bort från högerpolitikens blinda tro på att marknaden ska lösa allt, till att politiker i stället tar ansvar för att skapa välstånd och välfärd som kommer alla till del.

Vi är för en rättvis klimatomställning, en solidarisk asylpolitik, en progressiv bostadspolitik och fler trygga jobb. Vi driver på för rättvisare handelsavtal som inte leder till fortsatt exploatering. Det behövs en starkare vänster i hela Europa och fler vänsterpartister i EU-parlamentet.

Din röst i EU-valet spelar stor roll för hur Sverige och världen utvecklas de kommande åren. Använd den, rösta på Vänsterpartiet i EU-valet!

Mats Sjölin, Vänsterpartiet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons