Annons

Detta har KD gjort för centrumhandeln

För en tid sedan svarade vi på en insändare skriven av en näringsidkare i city.
Publicerad 28 juni 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Näringslivsåtgärderna under pandemin där bland annat köp av Citykort till kommunens anställda ingick är något av det som KD varit involverade i under mandatperioden, skriver Erik Lundström och Mikael Rinholt (KD).
Näringslivsåtgärderna under pandemin där bland annat köp av Citykort till kommunens anställda ingick är något av det som KD varit involverade i under mandatperioden, skriver Erik Lundström och Mikael Rinholt (KD).Foto: Nilla Olsson

Då beskrev vi vad KD vill fortsätta att arbeta med för att utveckla och trygga centrumhandeln de kommande fyra åren.

Med fortsatt fokus på Trelleborgs näringsliv i city vill vi berätta för er vad KD:s politiker bland annat har varit involverade i, har varit initiativtagare till och åstadkommit under pågående mandatperiod.

Annons

• Fler parkeringsplatser på Stortorget.

• Näringslivsåtgärderna under pandemin där bland annat köp av Citykort till kommunens anställda, kostnadsfritt medlemskap i Citysamverkan och gratis torghandel ingick för 2020-2022.

• Vi har välkomnat – och välkomnar – till ”walk and talk” och ”run and talk” för att lyssna på Trelleborgs näringsidkare.

• Stöd och coachning till Queens Sportsbars när ägaren och kommunala tjänstepersoner hade kommunikationsproblem, med målet att sportsbaren skulle öppna igen.

• Projektet Mitt i City, där Visit Trelleborg, Citysamverkan och tekniska serviceförvaltningen tillsammans ser till att förverkliga kommuninvånarnas vinnande förslag för att skapa en mer levande stadskärna. Exempel är test av oaser i city med start i juli och ljus/vinterland i Stadsparken med start i november/december i år.

• Tydliggjort destinationsutvecklingen så att den också ska gynna näringslivet i city.

Det finns alltid mer att ta tag i, berätta för oss! Vi behöver veta för att kunna agera. KD är idel öra.

Erik Lundström (KD), kommunstyrelsens vice ordförande

Mikael Rinholt (KD), 1:e vice ordförande samhällsbyggnadsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons