GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det viktiga för styret är att IES får etablera sig i kommunen

Hellre Internationella Engelska skolan än rugbyplan!
Skribenterna har reagerat på att Pingvin RC får stå tillbaka för bygget av Internationella Engelska skolan.
Skribenterna har reagerat på att Pingvin RC får stå tillbaka för bygget av Internationella Engelska skolan.
Foto: Sara Johari
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Kan man tolka de beslut som styret i Trelleborg tar på något annat sätt än att det är viktigare att ge alla förutsättningar för Internationella Engelska skolan, IES, än att Pingvinerna har en rugbyplan. Det är graverande på många sätt.

Under en längre tid har man i Trelleborg fått spela på dispenser och hankat sig fram tills man har en rugbyplan värd namnet klar för Pingvinerna. Det kan inte ha undgått någon i Trelleborg. Men tydligen har ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Tomas Nilsson (KD), helt missat det. Trots att han har varit närvarande genom hela processen så kommer detta som en chock. Men det är uppenbarligen inte upp till honom. Det här har fattats på en annan nivå.

Styret i Trelleborg är så intresserade av att få en etablering av IES att inget annat får stå i vägen. Det privata företaget dikterar villkor efter villkor och troligen är även dom lika förvånade som medborgarna i Trelleborg över hur lätt det går.

Man får ett guldkantat hyresavtal, in blanco, där bolaget som bygger huset får sätta hyran efter eget tycke. Notan lämnas ändå till kommunen som har lovat att betala.

Man begär en idrottshall och vips så petas Pingvinerna bort från den plan man har fått dispens för att använda. Visst inga problem det viktiga för styret är att IES får etablera sig i kommunen.

I nämnden och i fullmäktige väljer Tomas Nilsson (KD) att varken kommentera eller reagera på styrets spel med Trelleborgs stolthet Pingvin RC. Enligt uppgift ”skall man lösa” problemet för Pingvinernas fortsatta spel. En lösning hade kunnat vara att IES hade fått vänta och inte sparka bort Pingvinerna från sin plan. Men det hade väl varit för enkelt.

Kerstin Johansson, Göran Hansson och Ismet Dedic

socialdemokratiska gruppen i kultur- och fritidsnämnden

Läs mer