Annons

Det stora sveket mot trelleborgarna

På kommunstyrelsen, den 2 maj, behandlades Fängelsefritt Trelleborgs upprop om en folkomröstning.
Publicerad 4 maj 2024 • Uppdaterad 8 maj 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Föreningen Fängelsefritt Trelleborg samlade in 4 300 namnunderskrifter till stöd för en folkomröstning om fängelsebygget i Trelleborg. Nu står det klart att det inte blir någon sådan.
Föreningen Fängelsefritt Trelleborg samlade in 4 300 namnunderskrifter till stöd för en folkomröstning om fängelsebygget i Trelleborg. Nu står det klart att det inte blir någon sådan.Foto: Lars Thulin

Liggande förslag från det politiska styret, SD, L, KD, M, var att trelleborgarna skulle få säga sitt den 20 oktober om etableringen av landets största fängelse på Sveriges bästa jordbruksmark.

Men så, några timmar innan mötet, tvärvände och ändrade Moderaterna sig och yrkade på ett avslag om att “inte genomföra en folkomröstning”. Tvärtemot liggande förslag.Trots att det politiska styret har ett demokratikommunalråd att konsultera!

Annons

Förutom att det politiska styret förnekar trelleborgarna sina demokratiska rättigheter, så ställer sig Socialdemokraterna i samma led. Dagen efter 1 maj, med vackra tal om vikten av demokrati, så röstade Socialdemokraterna med styret för att avslå denna folkomröstning som engagerar så många.

”Förutom att det politiska styret förnekar trelleborgarna sina demokratiska rättigheter, så ställer sig Socialdemokraterna i samma led.”
Axel Bengtsson, Christer Dahlberg, Stellan Lindsjö och Maria Böös, Vårt Söderslätts ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen

Detta respektlösa beteende känns igen och visar tyvärr med all önskvärd tydlighet att Vårt Söderslätts ställningstagande häromveckan, att inte stötta Socialdemokraternas kandidat till ordförande för kommunstyrelsen, var det enda moraliskt rätta.

Axel Bengtsson, Christer Dahlberg, Stellan Lindsjö och Maria Böös, Vårt Söderslätts ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen

Annons
Annons
Annons
Annons