Annons

Det kostar på att ligga på topp och drömma!

Allt fler i Trelleborg grubblar över hur mycket alla dessa utredningar av den östra hamninfarten kostat oss skattebetalare.
Publicerad 12 juni 2018
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är kritisk till kostnaderna för konsulter kring den planerade hamninfarten.
Skribenten är kritisk till kostnaderna för konsulter kring den planerade hamninfarten.Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Många undrar också varför det är skattekollektivet och inte Trelleborgs Hamn AB som står för fiolerna. Trots allt är det ju hamnen som insisterar på denna egna infart och att få ett logistikcenter på öster som så pompöst nu kallas ”Business Center Trelleborg”.

Under flera år har kommunen blundat för att Trafikverket och länsstyrelsen säger nej och fortsätter att anlita konsulter till nya uppdrag. Förutom att konsulter har en tendens att svara som uppdragsgivaren vill så kostar dessa svar en hel del. Närmare bestämt 6 827 000 kronor från 2015 fram till april i år. I ärlighetens namn ska påpekas att kommunen enligt uppgift ”fått” en 50 procentig EU-finansiering, men ändå är det minst 3,4 miljoner som trelleborgarna fått betala konsulterna. Alla siffror och uppgifter är färska och kommer direkt från kommunens ekonomiavdelning.

Annons

På onsdag är det ett öppet samrådsmöte om förslaget till planprogram för hamnens ”drömlösning” och förhoppningsvis får vi då en aning om vad hela kalaset kan komma att kosta. Helt klart är redan att om Trafikverket och länsstyrelsen inte vill betala så blir det trelleborgarna som får ta hand om den notan – också. Pengar som vi anser skulle göra större nytta för kommunens utveckling och välfärd.

Tom Magnusson

Söderslättspartiet

Annons
Annons
Annons
Annons