Annons

”Det finns inga kalkyler”

På kommunfullmäktigemötet den 24 maj finns det enligt dagordningen två punkter som har betydelse för trelleborgarna i flera årtionden framöver.
Debatt • Publicerad 19 maj 2010
”Det enda som finns det är enligt hamnen en förmodad trafikökning av 2008 års siffror på 30 procent. Över 3 000 fordon per dygn, varav cirka 66 procent är tunga fordon!”
”Det enda som finns det är enligt hamnen en förmodad trafikökning av 2008 års siffror på 30 procent. Över 3 000 fordon per dygn, varav cirka 66 procent är tunga fordon!”Foto: 

Det handlar om översiktsplan 2010 med en flyttad E 6 och ny hamninfart från öster samt ett nytt borgensåtagande för Trelleborgs Hamn AB på 335 miljoner.

Ytterligare borgensåtagande på över en miljard krävs senare. Är det klokt att så snabbt klubba igenom dessa beslut utan vettiga kalkyler?

Annons

Statsrådet, Mats Odell (KD), var på besök i Trelleborg för några dagar sedan. Han sade enligt TA: ”Politikerna i Trelleborg har framför sig att granska kalkylerna”

Vilka kalkyler? Det finns inga presenterade ekonomiska kalkyler för investering av ytterligare 1,5 miljarder kronor! Det enda som finns det är enligt hamnen en förmodad trafikökning av 2008 års siffror på 30 procent. Över 3 000 fordon per dygn, varav cikka 66 procent är tunga fordon!

Detta var innan beslutet om Fehmarn bält-bron togs och innan konjunkturen dalade. Jag uppmanar kommunfullmäktigeledamöterna att kräva ordentliga kalkyler innan beslut fattas.

Att inte bara lita på vad de ledande politikerna, som i vissa fall sagt ett de inte kan ekonomi, säger! Eller viner partipiskan hårdare än samvetet?

Bjaerne Persson

Hamngruppen

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons