GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det blir bara debatt om olika åsikter diskuteras

Svar till Ann Kajson Carlqvist (M) (den 7 juli).
Publicerad 19 juli 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vad Moderaterna glömmer är att vi är i opposition och vi därför självklart ska ha synpunkter och kommer med inspel, skriver i S representanter kommunfullmäktige i ett inlägg.
Vad Moderaterna glömmer är att vi är i opposition och vi därför självklart ska ha synpunkter och kommer med inspel, skriver i S representanter kommunfullmäktige i ett inlägg.Foto: tomas nyberg

Det är förbluffande att se den arrogans som Moderaterna fortfarande stå för. I stället för att prata om sin politik så försöker man förminska och förlöjliga. Hur kan det vara ryggradslöst att stå upp för olika åsikter och ha en debatt innan man fattar beslut? Det är direkt obegripligt. Men när argumenten tryter, då är det lättare att skylla ifrån sig.

När vi Socialdemokrater påpekar att det finns alternativ till att riva hus och att man borde titta på detta alternativ, då menar Moderaterna att det är ryggradslöst.

När det framkommit saker som komplicerar och gör att fattade beslut behöver omprövas eller förändras och vi tar hänsyn till detta, då menar man att vi inte står upp för fattade beslut.

När vi pekar på den totala oviljan till dialog och insyn, då menar man att beslut är fattat och skall genomföras.

Vad Moderaterna glömmer är att vi är i opposition och vi därför självklart ska ha synpunkter och kommer med inspel. Det blir bara debatt om olika åsikter diskuteras. Det kan också ge bättre beslut. Men i sin arrogans vill styret genomföra sina beslut oavsett vad andra tycker. Många ärenden har under mandatperioden varit så dåligt förberedda att beslut inte har kunnat fattas, behövt tas om eller återremitterats. Vi har också fullmäktigemöten som har behövt tas om men inget av detta bekymrar styret.

Vi vill ha en stark demokrati, där ärenden bereds och diskuteras innan beslut.

Cecilia Dahl-Andersson, Anna Nordstrandh, Sven Lindkvist, Veronica Larsson, Johnny Nilsson, Marianne Fundahn, Birgitta Lanér Sjöström, Ismet Dedic, Eva Höckert, Lennart Höckert, Paul Lövdahl, Thomas Westman, Lizian Kyreus och Hans Björklund (S)