Annons

Det är våra ungars transporter till våra skolor det gäller

Läste häromdagen i TA en mycket trevlig beskrivning om våra skolbusschaufförers vardag. Hur fint kontakten mellan chaufför och skolbarn fungerar, vetskapen om var dom ska stiga på och om dom eventuellt behöver vänta några minuter.
Debatt • Publicerad 9 februari 2012

En sådan kontakt och kännedom om barnen blir omöjlig att ta över om en entreprenör med kanske olika chaufförer ska ta hand om körningarna. Tänk bara om en unge blir lite försenad och blir stående ensam på en mörk landsväg för att bussen kört förbi!

Sedan undrar man ju över bildningsnämndens agerande då man redan i inledningen konstaterar att en upphandling av skolbusstjänsten blir dyrare för skattebetalarna än att köpa och låta köra skolbussarna i egen kommunal regi! Och var blir de erfarna och kunniga chaufförerna av som känner till och bryr sig om var enda skolbarn dom skjutsar?

Annons

Och hur ser föräldrarna på det hela?

Och varför reagerar inte ansvariga politiker för ett sådant uppenbart slöseri med skattebetalarnas pengar?

Att stryka bort inköpet av två nya bussar och acceptera en merkostnad och kanske köra ut två busschaufförer i arbetslöshet är föga vettigt.

För den besparing som kunde ha gjorts hade man kanske till och med kunnat finansiera en så kallad ”ungdomsborgmästare” eller delfinansiera en huvudlös placering av en pågatågsstation ute på åkern.

Alltnog, det är våra medborgares skolbussar och våra ungars transporter till våra skolor det gäller!

Inte att förglömma.

Bertil Magnusson (SPI)

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons