Annons

Det är dags att byta stift i den blå grammofonen

Den 20:e oktober framåt kvällen började det blåsa nya politiska vindar i Trelleborg.
Debatt • Publicerad 24 oktober 2014

Vindar som hejats fram av alla trelleborgare och som med all önskvärd tydlighet visade att det härskande och i allt styrande partiet hade gjort sitt. Att även vissa andra partierna i den före detta Alliansen kom till samma slutsats, har tagit sig uttryck i en ny politisk konstellation där Söderslättspartiet ingår och för första gången får möjlighet att vara med och påverka politiken i kommunen. Det förtroendet tackar vi för och lovar göra vårt bästa för att förverkliga våra 21 hjärtefrågor med 42 konkreta förslag för både Söderslätt och Trelleborg.

Men det verkar inte som om vårt valprogram riktigt har trängt igenom hos alla. För det finns bara ett enda, av alla dessa våra förslag, som fortfarande väcker bestörtning hos dem som nu tappade makten att driva igenom sitt eget alternativ. Under de senaste fyra åren har vår begäran helt nonchalerats och utmålats som orealistisk, trots att det endast handlar om något så enkelt som att göra en oberoende utredning av ett västligt infartsalternativ till hamnen. Det har lett till en ensidig beskrivning av SÖS som hamnmotståndare och ett enfrågeparti som fortsätter även efter att Trelleborgs alla röstberättigade har sagt sitt. Och den fortsätter trots att Centern, Miljöpartiet och Socialdemokraterna nu också har intresserat sig för och vill utreda vårt förslag.

Det blir inte bättre av att som Jan Isaksson, dagen efter det nya kommunfullmäktiges första sammankomst, gå ut i TA och elda på sitt korståg mot SÖS och ifrågasätta vår trovärdighet i stort. Det visar dels brist på respekt för folkviljan men också en desperat förlorares ansikte. För även om platsen som Moderaternas representant i kommunfullmäktige kommer finnas kvar så är hans dagar som talesman för och styrelseordförande i Trelleborgs hamn lätt räknade. Det kan Isaksson aldrig snacka bort, för snart kommer det en vår, även för hamnen.

Nilla Olsson
TOM MAGNUSSON, Söderslättspartiet
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons