Annons

”Denna fråga är och förblir en skandal”

Per Grönlund och SPI, har börjat vakna nu i god till valet. Är det månne det dåliga samvetet, som börjar spöka.
Debatt • Publicerad 23 november 2009

Efter alla fadäserna de senaste åren, med färdtjänsten senast i minne, skickar man nu debattartiklar på löpande band. Jag förstår att man måste profilera sig efter alla dessa misstag som gjorts.

Om vi återgår till Salamaten, som man nu gjort en ”stor” undersökning om. Med statistik kan man bevisa allt i SPI:s sagovärld, men sanningen är ju inte alltid som i sagorna. Man lämnar över frågor till en generation, som inte någonsin brukar beklaga sig. Vad tror man att svaren kommer att bli, förmodligen ganska positiva.

Annons

Inte speciellt förvånande när man frågar personer, som aldrig haft för vana att klaga. Per Grönlund skriver att 40 personer har avlidit, har det inte tillkommit nya månne. Skulle Trelleborg vara enda kommunen där inte pensionärerna ökar. Salamaten är inte något som våra äldre i kommunen förtjänar, absolut inte.

SPI Trelleborg har förälskat sig i denna mat, men oss lurar dom inte. Jag har haft samtal med SPI Svedala och SPI Skurup, där båda dessa förkastar Salamaten. Att sedan 50 procent av de som hoppat av maten, tyckte den smakade illa, bekräftar våra teorier.

Detta skrevs det inget om från SPI:s sida i torsdagens debattartikel. I onsdagens SVT nyheter, berättade man om fyra olika kommuner i Sverige som bara ville testa Salamaten en kortare tid. Resultatet blev en katastrof, man la ner projektet omedelbart.

All heder åt kommuner som upptäcker sina fel i tid, dock inte SPI Trelleborg. Man vidhåller trots alla motgångar, att detta är en utmärkt måltid. Ge denna mat till våra fångar istället, och ge våra äldre den maten som fångarna får. Att vi sedan föreslagit att Salamaten skulle serveras på våra politikerluncher, föll inte övriga politiker i smaken. Ingen ville ha Salamaten, och ursäkterna, samt förklaringarna var många. Denna fråga är och förblir en skandal.

Debattartiklar från SPI lär väl välla in om trenden fortsätter som den gjort, ha bara i åtanke om att det är det dåliga samvetet som spökar, inget annat.

Helmuth Petersen (SD)

Svar till Per Grönlund (SPI), den 19 november.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons