Annons

Den verkliga orsaken till kommunens förfall

Debatt • Publicerad 5 augusti 2013

Rubriken på Mats Svensson svar på min debattartikel lyder ”Att våga tänka framåt i samförstånd!” Samförstånd har tydligen alltid funnits mellan de olika partierna i femklövern och fortsätter vara så. Det är just på grund av det som staden sakta håller på att förfalla och som är omvittnat av alla som skriver om det i TA. Mats Svensson försöker reducera sitt ansvar för förfallet genom att kasta bollen till mig med hjälp av det felaktiga påståendet att jag sitter i fullmäktige som ordinarie ledamot. Han tillmäter mig makt som jag inte besitter som ersättare i kommunfullmäktige i egenskap av opposition.

Mats Svensson är visserligen också ersättare i kommunfullmäktige, men ingår i det politiska etablissemanget med en elitposition. Han är ordförande för en icke obetydlig nämnd. Med denna framstående politiska position har han i nästan sju år haft tillträde till de politiska salongerna och inflytande genom olika kanaler till maktutövning. Där har även koalitionsvänner kunnat hjälpa honom att lägga fram sina förslag för att förhindra det som sker i staden.

Annons

Mats Svensson talar varmt om politiskt samförstånd och samtidigt anklagar han oss socialdemokrater för att använda de få demokratiska redskap som står oss till buds. Mats Svensson har uppenbarligen glömt att han själv varit med och skapat en politisk organisation där allt gjorts för att förhindra oppositionen i deras politiska roll i det demokratiska samspelet. Skapelsen var inte till gagn för varken stadens utveckling eller medborgarnas behov, men enbart till för att gynna hans parti och andra småpartier som ingår i femklövern.

Det är just i denna ineffektiva politiska organisation som man kan leta efter orsaken till kommunens förfall. Kom igen Mats Svensson!

INTERNAL INTERNAL
Ben Benrabah (S)Ersättare kommunfullmäktige
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons