Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket

Vid kommunstyrelsens möte presenterades ett förslag till utomhusbad. (S) motsatte sig med ett bestämt nej till badet och igångsättande. (S) ville få en ny utredning och som vanligt är (S) en bromsare till en snar och snabb utveckling av vår stad. Endast Moderaterna visade sin driftighet och ställde sig bakom förslaget.
Debatt • Publicerad 2 juli 2014
Med ett utomhusbad kan simskolan bedriva simundervisning. Placeringen är det bästa, ett avsvalkande bad efter fotbollsträningen. Glassförsäljning och liknande kan bidra till klubbkassan. Så varför inte se fördelen med att få tillgång till ett utomhusbad intill den nya klubblokalen? Ett utomhusbad är oavsett en fördel för Anderslöv, skriver Mårten Bönnemark (M).
Med ett utomhusbad kan simskolan bedriva simundervisning. Placeringen är det bästa, ett avsvalkande bad efter fotbollsträningen. Glassförsäljning och liknande kan bidra till klubbkassan. Så varför inte se fördelen med att få tillgång till ett utomhusbad intill den nya klubblokalen? Ett utomhusbad är oavsett en fördel för Anderslöv, skriver Mårten Bönnemark (M).Foto: Foto: Jessica Gow

Ärendet gick tillbaks i den kommunala byråkratin. Till vilken nytta? Vem bekostar extra utredningar? Utomhusbadet har varit på agendan tidigare och skvalpat runt på olika placeringar i Anderslöv utan beslut. Ett utomhusbad lär inte bli billigare och medlen äts upp av arvode till konsulter. Bygg badet nu!

Det senaste förslaget hade en stor nackdel, det var placerat på fotbollsplanen som används av fotbollsklubben. Detta var uppenbarligen inte förankrat hos densamma. Litet överraskad kan man vara över att ett samtal om badets placering inte inträffade tidigare i förslaget. Klubben har ett nytt klubbhus som kommunen uppfört och i våras fick man konstgräs på sin andra fotbollsplan. Kontakterna finns där uppenbarligen. Likväl anser jag att placeringen är bra och har många fördelar, det kan bli en tillgång även för fotbollsföreningen.

Bygg badet nu!

Den föreslagna placeringen är i ett område där våra barn och ungdomar i Anderslöv går i skola och tränar fotboll. Skolan, med sina fria ytor, dra till sig ungdomarna även på deras fritid, som kvällar och helger, det är deras miljö, där de känner sig hemma. Ett bad på den föreslagna platsen skulle bli en lysande samlings- och vistelseplats för dem. Jämför gärna med friluftsbadet i Svedala bredvid sporthallen där eller badsjö-bassäng i Bara.

Närheten till skolans anläggningar är en fördel. Kommunikationsvägar och parkeringsplatser finns och fordrar inte nyanläggning. Skolan kan kanske nyttja badet i sin idrottsverksamhet, och för de barn som är på fritids, någon månad på våren och hösten. Kommunen skall sköta om badet, då är det en fördel om det ligger nära andra kommunala fastigheter.

Med ett utomhusbad kan simskolan bedriva simundervisning. Placeringen är det bästa, ett avsvalkande bad efter fotbollsträningen. Glassförsäljning och liknande kan bidra till klubbkassan. Så varför inte se fördelen med att få tillgång till ett utomhusbad intill den nya klubblokalen? Ett utomhusbad är oavsett en fördel för Anderslöv.

I det sista förslaget erbjöds även fotbollsklubben ytterligare en fotbollsplan. Ta tillfället! Säj ja! Vilken fotbollsklubb kan erbjuda bad i anslutning till träning och match?

Man bör beakta ekonomin bakom utomhusbadet i Anderslöv. Utöver den donation som är gjord till kommunen för att anlägga utomhusbad, så tillskjuter vi övriga cirka 20 miljoner av skattemedel som en satsning på landsbygden och därmed också Anderslöv i synnerhet. Vi moderater är beredda att satsa vidare för utveckling av landsbygden på Söderslätt. De mängder av positiva signaler från anderslövsborna vi fått om att vi kan få igång det efterlängtade badet och inte minst från barnfamiljerna så vill vi tillsammans med dem som blickar framåt skapa en fin framtid för alla anderslövsbor och folket på Söderslätt.

Nilla Olsson
Mårten Bönnemark (M)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.