Annons

Demokratin urholkas

Då har vi inträtt i ett nytt decennium. Det sista innan klimatet okontrollerat spårar ur.
Publicerad 11 januari 2020
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sverige är på många sätt ett nytt land, konstaterar skribenten.
Sverige är på många sätt ett nytt land, konstaterar skribenten.Foto: Erik Mårtensson / TT

Bara vi får bygga höghastighetståg, stänga kärnkraft och beskatta allt som rör sig så löser det sig tror Isabella Lövin (Mp). Lyssna på vetenskapen uppmanar Greta Thunberg. Men lyssna då, Isabella och Greta, på Lennart Bengtsson, en av världens främsta klimatforskare! Läs hans bok ”Vad händer med klimatet” så kanske er klimatångest dämpas något!

Petter Birgersson skriver i TA den 28 december om Desintegrationens Sverige: ”När förtrycket i Sverige är värre än i hemlandet är något allvarligt fel”. Som exempel på detta nämner han den invandrartäta stadsdelen Norrby i Borås där 20 procent av de boende är födda i Somalia.

Annons

Islam är Somalias statsreligion och andra religioner är förbjudna. Alla lagar måste följa sharias principer. Även en stark klanstruktur råder i landet. I Sverige gäller religionsfrihet men ändå är det tydligen acceptabelt att ge årligt bistånd på 930 miljoner kronor till ett land som styrs efter sharialagar.

Cirka 70 000 somalier har invandrat till Sverige. En del av dessa är väl integrerade men tyvärr finns även en klick, som vill etablera ett nytt Somalia i stadsdelar som Norrby. Petter Birgersson refererar i sin ledare till en rapport framtagen av Borås kommun. I rapporten beskrivs hur klanstrukturen från Somalia är etablerad i området. Det tar sig uttryck i egen rättsskipning, rivalitet mellan klanerna, kvinnor får inte vara med i allmänna sammanhang med mera.

Hur har en sådan desintegration kunnat uppstå i en svensk stad och finns liknande islamiska samhällen i andra svenska städer? Borås är en S-styrd kommun. Norrby är indelat i tre valdistrikt där S i valet 2018 erhöll 62,48, 67,85 respektive 73,80 procent av rösterna. Ett sammanträffande som väcker frågor eller hur?

Carolin Dahlman skriver i Kristianstadsbladet den 30 december: ”Tolv kvinnor från Mellanöstern, boende i Oskarshamn, får kör- och teorilektioner gratis, via bidrag på 378 000 kronor från Länsstyrelsen. Att nyanlända får förmåner som svenskar måste betala för är problematiskt” enligt Carolin. Inte svårt att hålla med om eller hur?

Lars Åberg har nyligen utkommit med boken: All inclusive, Välkommen till det nya landet. Citat från boken: ”Sverige är ett nytt land både för invandrarna som kommer hit och för dem som redan bor här. Här erbjuds en migrationspolitik som garanterar försörjning, bostad, utbildning, sjukvård, tandvård, tolkhjälp och pension. All inclusive.

Här bjuds också på ökad segregation, en skola i förfall, fler skjutningar, mer hederskultur, växande vårdköer och större otrygghet. All inclusive.”

Ja, Sverige är på många sätt ett nytt land. Visserligen ett mycket bättre land att leva i i dag än för etthundra år sedan men ändå mot bakgrund av ovanstående är det inte förvånande att SD växer och nu utmanar S om att vara största parti.

I nyårsaftons TA kan man läsa intervju med tre kommunalråd, som lett Trelleborg under det gångna decenniet. Trevligt att ta del av deras optimism och framtidstro vad gäller kommunens utveckling.

Framtidstro verkar annars vara en bristvara i vårt land. Vår statsminister lovade fixa EU:s lägsta arbetslöshet till 2020. Det blev 22 plats. ”Hela landet skall leva” och ”det starka samhället” har man hört till leda. Det har gått sådär. Långt mer än halva landet är avfolkningsbygd, antalet kommuner som inte klarar sin ekonomi ökar och antalet No-Go-zoner i städerna växer.

Denna S + Mp regering måste vara den svagast Sverige haft sedan Ullstens regering 1979. Att C och L bidragit till att rösta fram denna regering framstår för en stor majoritet av borgerliga väljare både som obegripligt och ytterligt svekfullt. När det överordnade målet med ett regeringssamarbete är att till varje pris utestänga SD från inflytande då urholkas demokratin vad än vår statsminister har för åsikt om att Ulf Kristersson (M) träffat Jimmie Åkesson (SD).

Erik Christensson (M)

Annons
Annons
Annons
Annons