Annons

Debatten ska inte strypas

Debatt • Publicerad 2 februari 2005

Anastasios Maenetopoulus (s) tar det socialdemokratiska kommunalrådet Egil Ahl i försvar. Det är sant att Trelleborg är en ekonomiskt välskött kommun. Detta är emellertid ett teamwork av såväl Ahl (s) och dennes parti som av tjänstemän och politiker från andra partier.

Ursäktar det Ahls handlande och är det småaktigt att påpeka att Ahl i förtäckta ordalag tycker att tidningarna bör censurera sina och andras skriverier som misshagar de styrande? Vill Manetopoulus strypa debatten som han tror går ut på att djävlas med makthavarna? Får vi ett bättre och öppnare samhälle genom att inte peka på mygel och nepotism?

Annons

Jag skall försöka vara så pedagogisk att även Anastasios Manetopoulos förstår hur kommunal-rådet Egil Ahl handlat och genom sitt agerande själv snickrat in sig i ett hörn när han:

1. Lät sig bjudas på födelsedagsuppvaktningen.

2. Lämnade tillbaka vissa presenter, när han förstod att han måste betala skatt för dem.

3. Uppgav att han skulle betala tillbaka alla sina kalaspengar till kommunen (skattebetalarna).

4. Skickade en postväxel utan följebrev som angav vad ändamålet var med värdehandlingen, då han uppenbarligen känner till att en sådan inte går att bokföra.

5. Återfick postväxeln efter beslut av en flat kommunstyrelse som inte frågade om avsikten med denna växel.

6. När ärendet fanns upptaget på dagordningen, som han själv medverkat till i egenskap av ordförande i kommunstyrelsen, borde då inte Ahl ha reagerat och sagt, att detta är pengar som jag skickat tillbaka och som avser återbetalning av kostnaden i samband med mitt födelsedagsfirande, som jag själv beslutat att betala.

Som kommunens högste politiske representant måste Ahl föregå med gott exempel och vara en moralisk förebild för kommuninnevånarna.

Du kan själv bedöma om han är det genom sitt handlande i detta ärende?

Så enkelt är det!

Annons

Jag kommer även i fortsättningen att reagera mot absurda förhållanden inom vår kommun, oavsett om Anastasios Manetopoulus (s) tycker att det är pajkastning på låg nivå eller inte.

Det måste vara angeläget för samtliga kommuninnevånare att kommunledningen i Trelleborg fortsättningsvis inte kommer att jämföras med de förhållanden som råder på samma nivå i Grönköping.

Därmed anser jag debatten avslutad för min del.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons