Annons

Debatt: "Vad var det vi sa!"

Jag känner tyvärr ett behov av att undslippa mig "Vad var det vi sa!". 
Debatt • Publicerad 6 maj 2011

Jag som företrädare för Lärarnas Riksförbund tog ordentligt med referenser inför tillsättningen av ny kommundirektör i Trelleborg och med tanke på vad jag fick höra uppmanade jag samtliga fackliga kollegor i kommunen att göra likadant.

Alla fackförbund var eniga i sitt motstånd till att anställa Christer Fredriksson som kommundirektör och MBL-förhandlingen, där intrycken från referenser överlämnades till arbetsgivaren, slutade i oenighet. Bingsgård säger i Trelleborgs Allehanda den 6 maj, att man skulle undersökt referenser närmare. När ska arbetsgivaren lära sig att lyssna på oss fackliga?! 

Annons

Lärarnas Riksförbund hade i budgetförhandlingarna 2009, då det var ekonomisk kris i landet, som ett utav yrkandena att istället för att påbörja en nyrekrytering låta den dåvarande kommundirektören, Rutger Persson, få ett förlängt förordnande. Därmed hade kommunen sluppit både nyrekryteringskostnader och att betala ut fallskärmskostnader för Rutger Persson då för ett drygt år sedan.

Vi blev oeniga i MBL-förhandlingen den gången också. Det upprör mig mig mest just nu är att ytterligare miljoner kronor av kommunkassan bara kastas iväg genom utköpet av Christer Fredriksson. Det är mångmiljonbelopp det hela handlar om. Alla dessa pengar kunde gjort betydligt bättre nytta, t ex för att göra en kraftig höjning av lönerna för lärare i grund- och gymnasieskolan!

Jag säger det igen: När ska arbetsgivaren lära sig att lyssna på oss fackliga?! 

Helena Linge

ordförande Lärarnas Riksförbund Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons