Annons

”De enda som ger lasarettet mindre resurser än Alliansen är SD”

Helmuth Petersén (SD) tycker (den 8 januari) inte det är intressant att Sverigedemokraternas budget gav minst av alla till Trelleborgs lasarett.
Publicerad 24 januari 2019
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Med sina år i politiken måste Petersén förstå att det året skatten höjs, och 1,4 nya miljarder tillförs Region Skånes budget, är ett gyllene tillfälle att även stärka Trelleborg, skriver styrelsen för Miljöpartiet de gröna i Trelleborg,
Med sina år i politiken måste Petersén förstå att det året skatten höjs, och 1,4 nya miljarder tillförs Region Skånes budget, är ett gyllene tillfälle att även stärka Trelleborg, skriver styrelsen för Miljöpartiet de gröna i Trelleborg,Foto: Tomas Nyberg

I stället vill han fokusera på de rödgrönas svårigheter att ge sjukhuset mer resurser den gångna mandatperioden. Svårigheter som har sin förklaring. Under fyra år blockerade SD och Alliansen en skattehöjning i Region Skåne. I valrörelsen sa samma partier nej till en skattehöjning efter valet. Efter valdagen tar det inte många dagar innan SD och Alliansen bestämmer sig för att höja skatten med 49 öre. Falsk marknadsföring.

Helmuth Petersén konstaterar att han har fyra år på sig, och att sjukhusstyrelsen inte börjat sitt arbete än. Men med den långa tid Petersén haft i politiken så måste han väl veta att de ekonomiska ramarna inte sätts i sjukhusstyrelsen, utan när Region Skånes budget tas i december. Med sina år i politiken måste Petersén förstå att det året skatten höjs, och 1,4 nya miljarder tillförs Region Skånes budget, är ett gyllene tillfälle att även stärka Trelleborg.

Annons

Men nej. För Petersén har arbetet inte börjat än. Petersén satt tyst i bänken de två dagar långa budgetfullmäktige där SD var det parti som röstade för minst resurser till Trelleborgs lasarett. Trots att det låter annorlunda när han skriver här i Trelleborgs Allehanda. Alliansens budget gav näst minst till Trelleborg. Noll miljoner extra efter uppräkning. Debattartikeln Alliansen skrev om sin budget i Trelleborgs Allehanda (den 20 december) var bara ett ihåligt plagiat från Ystads sjukhusstyrelse. Ett sjukhus de gav 47 extra miljoner efter ordinarie uppräkning.

I kommunen la varken M, KD eller SD en egen budget. Vi i Miljöpartiet la en budget som satsade på skolan, gav mer medel till socialnämnden och hade flera förslag för ökad delaktighet, jämställdhet och hållbarhet. Vi protesterade starkt mot de kraftigt höjda politikerarvodena. Det är grön politik och den gäller både före och efter valet.

Maria Wilhelms

Johannes Book

Anne-Sophie Samnegård

Tomas Tigerschiöld

Salomé San Miguél

Rolf Olsson

Christine Stafström

styrelsen i Miljöpartiet de Gröna i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons