Annons

Då var Reinfeldt statsminister

Svar till Ulf Carlsten (SD) (den 14 maj).
Publicerad 23 maj 2020
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
2012 hade en moderatledd regering med Fredrik Reinfeldt som statsminister.
2012 hade en moderatledd regering med Fredrik Reinfeldt som statsminister.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det är bra att det nu finns enighet över partigränserna när det gäller att Sverige behöver stärka sin beredskap inför pandemier, naturkatastrofer, stora bränder och miljöförändringar. Så har det inte alltid varit. S-kvinnor i Trelleborg försökte redan för två år sedan få upp den här frågan på den politiska dagordningen, men då var den inte mogen. Nu är den det. Och vi stöttar socialminister Lena Hallengren i hennes uttalande och i hennes arbete.

Men när det gäller Ulf Carlstens inlägg har jag ändå en invändning. Du skriver, och jag citerar: ”2012 hade Sverige över 7 miljoner skyddsmasker. Dåvarande regering beslöt då att förstöra alla masker, det var för kostsamt att lagra dem och säkerhetssituationen krävde dem inte.”

Annons

Alla som följer svensk politik, och som har gott minne, vet att Sverige 2012 hade en moderatledd regering med Fredrik Reinfeldt som statsminister. Det vet säkert även Ulf Carlsten, men eftersom hans inlägg i övrigt handlar om kritik mot socialdemokratin finns det anledning att göra detta förtydligande.

Birgitta Lanér Sjöström

S-kvinnor i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons