Annons

Centerpartiet är för ett brett kulturellt utbud på sportlovet

2019 blev Biblioteket Trelleborgs kommuns första kommunala verksamhet som är hbtq-certifierades.
Publicerad 14 december 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anser de anställda på biblioteket med bibliotekschefen Michael Nordberg i spetsen att detta är ett bra arrangemang som skulle kunna vara till gagn för kulturen i Trelleborg så är detta något som vi i Centerpartiet står bakom, skriver Ola Olsson.
Anser de anställda på biblioteket med bibliotekschefen Michael Nordberg i spetsen att detta är ett bra arrangemang som skulle kunna vara till gagn för kulturen i Trelleborg så är detta något som vi i Centerpartiet står bakom, skriver Ola Olsson.Foto: Sofia Hedman

Detta gjordes för att man skulle gå i bräschen för att visa att i Trelleborg är alla välkomna oavsett nationalitet, hur man klär sig och vem man älskar. I certifieringsutbildningen arbetade man bland annat mycket med normkritik och bemötande. Certifieringen var inte någon avslutning utan starten på ett treårigt arbete där vi skulle utveckla och förbättra verksamheten i enlighet med den handlingsplan man tagit fram.

Den 13 december 2022 nås vi så av nyheten att SD genom sin gruppledare och tillträdande kommunalråd med ansvar för kulturfrågor Mattias Andersson och deras tillträdande nämndsordförande i kultur- och fritidsnämnden Magnus Isgren stoppade en sagostund på sportlovet 2023. Inte för att man har något emot drag queens utan för att man tyckte att det ena artistnamnet var olämpligt om man ska läsa sagor.

Annons

Detta tycker vi i Centerpartiet är fruktansvärt dåligt och något som vi reagerar starkt på. Vi politiker ska inte in och rota i tjänstemännens utförande av sitt arbete. Anser de anställda på biblioteket med bibliotekschefen Michael Nordberg i spetsen att detta är ett bra arrangemang som skulle kunna vara till gagn för kulturen i Trelleborg så är detta något som vi i Centerpartiet står bakom.

”Vi politiker ska inte in och rota i tjänstemännens utförande av sitt arbete.”
Ola Olsson, Centerpartiet Trelleborg

Vi politiker ska jobba med de långsiktiga strategierna, budget och hur vi vill att Trelleborgs kommun ska vara om 15, 25 och 35 år. Vi ska inte gå in och säga till våra tjänstemän hur de ska utföra sitt arbete. Vi ska som kommunalrådet uttryckte det; ”hålla tassarna borta”. Vi politiker ska hålla ett armlängds avstånd till kulturen. Att SD nu går in och censurerar och tystar delar av hbtqi+kulturen är högst oroande inför framtiden. Allas rätt till möjligheten att utöva och ta del av kultur är en av grundpelarna i ett demokratiskt samhälle.

Centerpartiet i Trelleborg vill att vi välkomnar alla kulturutövare till Trelleborg oavsett vad de kallar sig eller vilka kläder de har på sig. Detta gör vi för att vi står upp för alla människors lika värde. Alla lika, alla olika! Olikheter är en styrka i samhället!

Ola Olsson, Centerpartiet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons