Annons

Bygglovstaxa som dold avgift för besparingar

Nu ser vi resultatet av den förändrade bygglovstaxan, skriver Lennart Höckert (S).
Publicerad 3 september 2020
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
När bygglovstaxan förändras ökar risken för att andelen svartbyggen ökar i kommunen, menar Lennart Höckert (S).
När bygglovstaxan förändras ökar risken för att andelen svartbyggen ökar i kommunen, menar Lennart Höckert (S).Foto: Fredrik Sandberg

Sedan länge har Socialdemokraterna i Trelleborg sagt nej till den förändrade bygglovstaxan som nu införts i Trelleborg. En taxa som slår hårt för medborgarna i kommunen och som konstruerats för att täcka besparingar i verksamheten.

När Alliansen ville införa en liknande taxa förrförra mandatperioden sa Socialdemokraterna nej och fick medhåll av ledamöterna i Samhällsbyggnadsnämnden. När frågan återigen kom upp under Kvartettens styrde sa Socialdemokraterna nej och förslaget röstades ner. Nu togs frågan upp igen och nuvarande styre, Moderater – Kristdemokrater – Sverigedemokrater, utropar ett tredje gången gillt och klubbar glatt igenom taxeförändringen.

Annons

Nu ser vi resultatet av den förändrade bygglovstaxan.

Skyhöga avgifter för enskilda medborgare som vill sätta upp ett plank, bygga till ett uterum, byta fönster eller andra jobb. I förlängningen ökar risken för att andelen svartbyggen ökar i kommunen.

Allt detta bara för att man vill göra besparingar genom att ta ut nya avgifter av medborgarna. Kom ihåg det när man börjar prata om att sänka skatter.

Lennart Höckert (S), oppositionsråd

Annons
Annons
Annons
Annons