Annons

Bygg en konstgräshall i Trelleborg

I Trelleborgs kommun finns för närvarande fem konstgräsplaner av 11-manna-storlek. Tre av dessa är belägna i Trelleborg, en i Anderslöv och en i Smygehuk.
Publicerad 7 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Centerpartiet i Trelleborg vill att en hall med konstgräsplan byggs i Trelleborg. Bilden är från Invigning av Nils Holgersson-hallen i Skurup.
Centerpartiet i Trelleborg vill att en hall med konstgräsplan byggs i Trelleborg. Bilden är från Invigning av Nils Holgersson-hallen i Skurup.Foto: Bass Nilsson

Trycket på dessa planer är mycket hårt under hela året och det är inte ovanligt att 60-90 ungdomar nyttjar dessa planer samtidigt. Många av dem är dessutom mycket slitna och underlaget har satt sig efter många års hårt användande.

Många kommuner i vårt närområde har under årens lopp valt att investera i en konstgräshall där Nils Holgerssonhallen i Skurup och kombihallen i Malmö är några exempel.

Annons

En inomhushall med konstgräs hade gynnat många föreningsaktiva i vår kommun som även under årets kallaste månader hade kunnat utöva sin idrott.

”En inomhushall med konstgräs hade gynnat många föreningsaktiva i vår kommun som även under årets kallaste månader hade kunnat utöva sin idrott.”
Ola Olsson, Centerpartiet i Trelleborg

Att investera i en inomhushall med konstgräs är inte bara en investering i våra barn och unga utan också en investering i miljön. Dagens konstgräsplaner släpper ut stora mängder microplaster i vårt vatten. I en rapport från svenska miljöinstitutet framkommer att man uppskattar mikroplastförlusterna från en elvamannaplan i dag till i genomsnitt 534 kg per plan och år. Dessa förluster kan kraftigt minskas av att sätta tak och väggar på en konstgräsplan.

Därför vill Centerpartiet i Trelleborg att en inomhushall med konstgräs byggs i Trelleborg.

Ola Olsson, Centerpartiet i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons