Annons

Buslivet riskerar att blåsa upp igen

Hur tänker Mikael Rubin (M), Erik Lundström (KD) och Helmuth Petersén (SD) när man stryper ekonomin till fritidsgårdarna inom kommun?
Publicerad 31 december 2019
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gasverket är en av de fritidsgårdar i Trelleborg som tvingats flytta från sina lokaler.
Gasverket är en av de fritidsgårdar i Trelleborg som tvingats flytta från sina lokaler.Foto: Jenny Isaksson

I Trelleborgs kommun finns sex fritidsgårdar med verksamhet för barn och ungdomar i åldern 10-17 år. Anderslövs fritidsgård, Backafalls fritidsgård och Gasverket Ungdomens Hus kommer att stängas ned och flyttas till tillfälliga lokaler eller närmaste skolan.

LH östra (Lokala Hyresgästföreningen) är nu orolig för att buslivet kommer blåsa upp igen när ungdomarna tvings flytta från Backafalls fritidsgård till en lektionssal på skolan.

Annons

Backafalls fritidsgård har betytt mycket för bostadsområdets ungdomar, man har på en ganska tidig tidpunkt gått in och tagit ansvar för ungdomarna när problem har uppstått på området, men nu slängas man i princip ut och buslivet kan härja fritt igen på Fagerängen.

Fritidsgårdarna i Trelleborg bidrager faktisk till att ungdomarna har en plats att utveckla sig under kontrollerade former och därigenom minskar också buslivet i staden och bostadsområdet.

Niels H Nielsen

Ordförande Lokala Hyresgästföreningen östra

Annons
Annons
Annons
Annons