Annons

”Budgeten är bara en del av helheten”

Trelleborgs sjukhus är en kunskapsorganisation med sin kompetens längst ute i frontlinjen. Patienterna måste alltid sättas i centrum.
Publicerad 11 april 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vårt sjukhus i Trelleborg är en del av hela Skånes sjukvårdssystem och det får vi inte glömma bort, skriver Arbetsgruppen rädda vårt sjukhus i ett debattinlägg.
Vårt sjukhus i Trelleborg är en del av hela Skånes sjukvårdssystem och det får vi inte glömma bort, skriver Arbetsgruppen rädda vårt sjukhus i ett debattinlägg.Foto: Mårten Svemark

Arbetsgruppen rädda vårt sjukhus förstår att skånsk sjukvård och vårt sjukhus i Trelleborg står inför utmaningar i framtiden. Dessa utmaningar måste vi ta oss an även på Söderslätt. Vårt sjukhus i Trelleborg är en del av hela Skånes sjukvårdssystem och det får vi inte glömma bort.

En möjlighet till effektivare vård är att kraven på rapportering, dokumentation och administration ses över, så att tiden för patienter kan öka. Besluten i verksamheten kan vara på en nivå så att kompetens tas tillvara på bästa sätt och kommer till nytta för så många patienter som möjligt.

Annons

Det gäller för vår lokala sjukhusstyrelse i Trelleborg att ta initiativ och visa invånarna på Söderslätt hur man tänker för att förbättra så att utvecklingen går framåt.

”Det gäller för vår lokala sjukhusstyrelse i Trelleborg att ta initiativ och visa invånarna på Söderslätt hur man tänker för att förbättra så att utvecklingen går framåt.”
Arbetsgruppen rädda vårt sjukhus

Det kan innebära att man jobbar långsiktigt med arbetsmiljön så att vakanserna får sökande. Alla vakanser är förmodligen finansierade och det som saknas är alltså inte pengar utan man måste tänka bredare.

Vårt sjukhus på Söderslätt skall kunna anställa rätt kompetens som är grundläggande för en god arbetsmiljö och patientsäkerhet. Det känns inte bra när vi hamnar i en negativ spiral där omtyckta kollegor säger upp sig. Det är en mycket oroväckande utveckling som måste stoppas

Budgeten är enbart en av punkterna som den lokala sjukhusstyrelsen skall ha kontroll över. Andra punkter är ledarskap, schemaläggning, karriärmöjligheter, löneutveckling, samt inflytande över sin egen arbetsplats. Budgeten är bara en del av helheten.

Arbetsgruppen rädda vårt sjukhus är liksom de flesta boende på Söderslätt stolt över sitt sjukhus. Därför vill vi hjälpa till att ta ansvar, förbättra arbetsmiljön och utveckla vårt sjukhus. Vi bjuder in sjukhusstyrelsens olika ledamöter till våra möten och hittills har vi träffat två av de nyvalda ledamöterna för kommande mandatperiod. Ordförande och vice ordförande, som är bosatta utanför sjukhusets verksamhetsområde, har tyvärr inte kunnat medverka på våra föreslagna datum.

Arbetsgruppen rädda vårt sjukhus hoppas på ett bra samarbete med sjukhusstyrelsen och ser fram emot kommande möten.

Inga-Lill Högfeldt, Gunilla Hedgard, Tommy Bengtsson, Karin Lindoff, Dennis Andersson och Mona Persson Palotai för Arbetsgruppen rädda vårt sjukhus

Annons
Annons
Annons
Annons