Annons

Bra eller dåligt företagsklimat - spara eller slösa!

Att vara en framgångsrik företagarkommun innebär att spara på resurserna genom att tillvarata den kompetens som finns bland företagarna och utveckla kommunen tillsammans, för ökad välfärd åt kommuninvånarna.
Debatt • Publicerad 30 april 2013

Att vara en kommun med misslyckat företagsklimat innebär att slösa med kommuninvånarnas pengar, genom att inte bygga ett samhälle med hjälp av företagsamma entreprenörer.

Sparakommunen ser entreprenörer och företagare som den viktigaste förutsättningen för att skapa arbetsplatser och därmed fler jobb och inkomster till kommuninvånarna.

Annons

Slösakommunen ser företagare som ett särintresse och väljer att låta kommunen diktera näringslivet utifrån ett politiskt syfte.

Spara engagerar hela den kommunala förvaltningen i utveckling av relationerna med företagen och deras anställda.

Slösa utser i stället någon särskild företagsansvarig som är politiskt styrd och signalerar därmed att inga andra kommunala tjänstemän behöver bry sig om företagen.

Spara låter kommundirektören utveckla mötesformer och erfarenhetsutbyte mellan förvaltningar och näringslivet.

Slösa väljer att styra valet av långsiktigt erfarenhetsutbyte utifrån ett politiskt perspektiv med tillfälligt valda politiker utan näringslivserfarenhet.

Spara låter företagsrepresentanterna ta aktiv del i näringslivsutvecklingen genom att de får förtroende att själva ansvara för delar av utvecklingsfrågorna.

Slösa väljer att utse politiskt lojala eller beroende representanter såsom ansvariga för näringslivsutveckling.

Spara låter kreativitet och mångfaldstänkande komma ur företagarnas innovations- och entreprenörsperspektiv.

Slösa minskar på möjligheterna för näringslivets företrädare att vara idégivare genom att de ersätts med politiker.

Vart är Trelleborg på väg? Trelleborgs företagare ger år efter år allt sämre betyg åt kommunens politiker och tjänstemän och från ansvarigt håll hörs bara att ”i skall ta tag i detta”.

Hur länge ska vi vänta på ett kompetent ledarskap?

Nilla Olsson
Bertil Larsson ordförande Söderslättspartiet (SÖS)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons