Annons

Bluffen om de 97,1 procenten

Svar på Emil Samnegårds (MP) kommentar (den 15 januari).
Debatt • Publicerad 20 januari 2014

”Vetenskapen överens om global uppvärmning” – ingenting är mera felaktigt. Konsensus råder och debatten är över, så uttrycker sig politiker och lobbyister. Inom vetenskapen finns inget konsensus eller majoritetsbeslut. Emil Samnegård hänvisar till en ”metastudie” – “Quantifying the consensus on anthropogenic global warming in the scientific literature”av John Cook et al. Undersökningen är behäftad med allvarliga fel och säger egentligen ingenting om konsensus. Cooks studie baseras på nyckelord i artiklarnas sammanfattningar som till exempel ”Global warming” och ”Global climate change”. John Cook är en välkänd alarmist, vilket säger allt om objektiviteten. Det är en bluff att 97,1 procent av forskarna anser att det är människan som står bakom globala uppvärmningen.

Det är allvarligt att klimatpolitiken genom sin fokusering på den resurskrävande koldioxidjakten snarare blivit ett hot mot miljön. Det är bara att nämna produktionen av flytande biobränslen. Det är hög tid att upphöra med meningslösa åtgärder för ”rädda klimatet”. Vilken källa att ösa ur för att lösa de verkliga miljöproblemen.

Nilla Olsson
Per Ingvar Jönsson, Doktor i ekonomisk historia
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons