Annons

Bemanningsföretagen dominerar i byggbranschen

Svar till Thomas Westman (S) och Andreas Schönström (S) (den 15 april).
Debatt • Publicerad 24 april 2014
Om vi exempelvis betraktar byggbranschen i södra Skåne så anses Byggnads totalt ha floppat, skriver Håkan Bercic, SD Trelleborg.
Om vi exempelvis betraktar byggbranschen i södra Skåne så anses Byggnads totalt ha floppat, skriver Håkan Bercic, SD Trelleborg.Foto: Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

I sitt inlägg hävdar Thomas Westman (S) och Andreas Schönström (S) att Sverigedemokraterna och Alliansen inte vill införa vita jobb i Trelleborgs kommun.

Med facit i hand så är det bara floskler ifrån Socialdemokraterna och det är tydligt att partipiskan ifrån Stockholm piskat ytterligare en gång! Saken är den att facken redan har spelat ut sin roll gällande att sköta uppföljningen av kollektivavtal med mera. Om vi exempelvis betraktar byggbranschen i södra Skåne så anses Byggnads totalt ha floppat. I verkligheten dominerar bemanningsföretagen. I deras regi är det inte svenska medborgare som arbetar och dessa har inte heller något tryggt anställningsskydd, rättmätiga löner saknas samt den sociala standard som en genomsnittlig svensk invånare har.

Annons

Med tanke på ert stridande i den så kallade Lavaldomen så hade Socialdemokraterna möjlighet att rösta igenom det i Lissabonfördraget men avstod. Resonemanget och rörelsen kring så kallade vita jobb behövs inte.

Har facken inte lyckats leva upp till sin roll som kontrollorgan fram tills nu så lär utsikterna för att det ska fungera i framtiden vara mycket små och dystra. Trelleborgs kommun med dess invånare lär inte behöva vita jobb då det bara är fiktivt och floskler.

Nilla Olsson
Håkan Bercic, SD Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons