Annons

Behåll jobbskatteavdraget

S, V och MP vill ta bort jobbskatteavdraget. Det vill ingen annan.
Debatt • Publicerad 15 mars 2010

Avdraget, som alliansen infört, gör stor skillnad för många. Tack vare jobbskatteavdraget får du mer kvar i din egen plånbok, pengar som du själv bestämmer över. För en undersköterska som bor i Trelleborg, med en månadslön på 16 900 kronor, innebär jobbskatteavdraget 14 500 kronor per år i mindre skatt. För en förskollärare med 22 700 kronor i månadslön betyder jobbskatteavdraget 19 100 kronor mer per år i den egna plånboken. Pengar som du själv kan styra över.

För den som bor i Trelleborg kan till exempel nämnas att det kostar 3 600 kronor för en vuxen med två tonårsbarn att gå på badhuset en gång i veckan i ett helt år. Två tonåringar kan gå på kulturskolan i ett helt år för 3 200 konor, inklusive hyra av instrument.

Annons

För en familj i Trelleborg kan jobbskatteavdraget göra detta möjligt. Det säkra sättet att behålla jobbskatteavdraget är att rösta på alliansen i höst.

Lars Mikkelä (M)

ledamot i kommunfullmäktige

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons