Debatt

Bäst för båda parter?

Debatt Artikeln publicerades
Ett uttalande på facebook ledde till att den kommunikationschef som skulle tillträda i kommunen inte kommer.
Foto: Gorm,Kallestad
Ett uttalande på facebook ledde till att den kommunikationschef som skulle tillträda i kommunen inte kommer.

En ny kommunikationschef skulle tillträda i kommunen den 1 september. Men han lämnar tjänsten innan han ens tillträtt. Och detta "på egen begäran" enligt kommundirektören Fredrik Geijer.

För det får han full lön, 69 000 kronor per månad, i 18 månader. Dessutom förbinder sig Trelleborgs kommun att betala ersättningar för ett års boendeutgifter för en fastighetsaffär som genomfördes under sommaren enligt Trelleborgs Allehanda. Kommunstyrelseordförande Mikael Rubin (M), säger att lösningen är ”bäst för båda parter”. Hur kan detta upplägg vara bäst för vår kommun?

Bakgrunden till händelseförloppet är att det blivit skriverier om personens privat uttalande i sociala medier. Inför valet förra året uttalar sig personen nedlåtande mot SD-väljare. Det fick Sverigedemokraternas mäktiga kommunalråd Helmuth Petersén att "gå i taket" och säga att SD inte ville ha hit honom.

Det är förståeligt att bli negativt inställd till en person som uttalar sig nedlåtande mot sin väljargrupp. Men vad ska det få kosta skattebetalarna att personen som trots allt bett om ursäkt för sina privata uttalande och gjort en pudel ska arbetsbefrias med full lön i 18 månader? Helmuth Petersén fick som han ville och det kostar skattebetalarna miljonbelopp.

Nästa fråga blir, vad händer om någon annan som arbetar i kommunen uttalar sig kritiskt mot ett parti, privat, på sociala medier. Ska den personen också arbetsbefrias och få 18 månaders lön?

Emil Samnegård

gruppledare för Miljöpartiet de Gröna i Trelleborg