Barnen vill vara med sina föräldrar

Angående Socialdemokraternas förslag om utökad barnomsorg för arbetslösa och föräldralediga.
Debatt • Publicerad 15 juli 2010

Mona Shalin (S) utlovade under Almedalsveckan att föräldralediga och arbetslösa ska få lämna sina barn på dagis 30 timmar i veckan. Jag undrar varför??! Ska förskolelärarna tvingas ta hand om ännu större barngrupper, medans föräldrarna går hemma och inte förvärvsarbetar? Ska våra skattepengar finansiera måltider på dagis, till barn vars föräldrar skulle kunna ta hand om barnen hemma istället? Jag kan inte se att detta förslag, på något sätt, skulle öka incitamentet för de arbetslösa föräldrarna att snabbare återgå i förvärvsarbete.

Men mest av allt tänker jag på barnen – vill inte barnen hellre tillbringa sin tid tillsammans med sina föräldrar än på dagis 30 timmar i veckan, om föräldrarna ändå är hemma? Inte att förglömma att barnen redan har rätt att vara på dagis 15 timmar i veckan.

Tina Järvenpää, ordförande Folkpartiet Trelleborg.

INTERNAL INTERNAL
Tina Järvenpää
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.