Annons

Att hänvisa till ideologiska motsättningar är inte att ta ansvar

Svar till det politiska styret i socialnämnden (digitalt den 16 april).
Publicerad 16 april 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Med 42,6 miljoner i underskott och med en illavarslande prognos även för 2024, fortsätter det politiska styret att kalla alla som inte tror på deras valfrihetsmantra för socialister, skriver Kya Aall Flood och Cecilia Andersson (VS).
Med 42,6 miljoner i underskott och med en illavarslande prognos även för 2024, fortsätter det politiska styret att kalla alla som inte tror på deras valfrihetsmantra för socialister, skriver Kya Aall Flood och Cecilia Andersson (VS).Foto: Izabelle Nordfjell/TT

När argumenten tryter hamnar det politiska styret ideologiska floskler i stället för att bemöta frågor sakligt. Även i tidigare debatter har svaren uteblivit. Vårt Söderslätts högst relevanta frågor var och är; varför fokuserar det politiska styret inte på verksamheter som genererar underskott, det vill säga hemvård och funktionsstöd?

”När argumenten tryter hamnar det politiska styret ideologiska floskler i stället för att bemöta frågor sakligt.”
Kya Aall Flood och Cecilia Andersson, ledamöter för Vårt Söderslätt i socialnämnden

Varför väljer man att förändra i verksamheter som fungerar och har hög brukarnöjdhet? Med 42,6 miljoner i underskott och med en illavarslande prognos även för 2024, fortsätter det politiska styret att kalla alla som inte tror på deras valfrihetsmantra för socialister. Problemet är snarare att vi som ifrågasätter är realister och känner ansvar för kvalitet och kostnader. Att konsekvent hänvisa till ideologiska motsättningar är inte att ta ansvar.

Kya Aall Flood och Cecilia Andersson, ledamöter för Vårt Söderslätt i socialnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons