Annons

Åter miljonrullning i regionen

Läste åter om detta slöseri med våra skattepengar genom regionens inköp av vätgasbilar som betingade ett inköpspris av 1.9 miljoner styck!
Debatt • Publicerad 20 januari 2014

Dessutom är bara en bil levererad sedan i somras. Denna enda vätgasbil i Malmöregionen får fortfarande köras till Köpenhamn för att tankas!

Extra mil på bilen och arbetstid för föraren. Något tankställe för vätgas finns fortfarande inte trots serviceförvaltningens besked förra året att ett sådant tankställe snarast skulle uppföras i Malmö men, men jag vill se det bolag som sätter upp en vätgastank för en kanske två bilar Nu finns tydligen ett kontrakt om en station i Malmö men till en kostnad av 200 000 för uppsättning samt för driftkostnad om 150 000 per månad. Projektet löper ut i september och skall det förlängas kommer hela kostnaden att belastas Region Skåne det vill säga oss skattebetalare!

Annons

Malmös projektledare Anna Lindahl säger att denna mobila station måste bli kvar tills tankningen av bilarna kan lösas på annat sätt och dialog med energibolag pågår, men, men återigen vilket bolag vill investera i en tankstation för en till två?

Sedan är det väl inte rätt miljötänkande i allt när den vätgasen Region Skåne beställt produceras med elektricitet vilket ger kraftiga energiförluster på 30 40 procent. Nej, Region Skåne sluta med detta med vätgasbilar och de stora kostnader som till sist drabbar oss skattebetalare

Nilla Olsson
Bertil Magnusson (SPI)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons