Annons

Arenaförslag dåligt för helheten

Förslaget att låta TFF bygga sin arena på åkern norr om Trelleborg är dåligt för helheten i Trelleborgs kommun.
Debatt • Publicerad 12 september 2011

Alla utredningar visar på överetablering av shoppingcenter och att handeln i de sydliga delarna drabbats hårdast av konkurser. Att bygget anges kräva en mindre stadsdel med pågatågsstation, shoppingcenter, kontor och bostäder för att hitta finansiärer gynnar bara bygg­bolagen och riskerar utarma centrum och dess attraktionskraft.

Det finns ett behov av att se över fritids-, idrotts- och kultursektorn. Genom att modernisera Vångavallen och binda ihop utomhusaktiviteter med allt som redan finns i Söderslättshallen samlas verksamheterna, vilket ger synergieffekter. Det innebär också att Vånga park blir mer sammanlänkat på promenadavstånd med centrum och ger därmed möjlighet att integrera ett grönt stråk från Östervångsparken via Gasverket till museer, mötes­platser och handel till en attraktiv helhet.

Annons

Genom att se det här ur ett helhetsperspektiv finns det möjligheter att etablera ett friskvårdscentrum knutet till respektive anläggningar. Ur folkhälsoperspektiv har kommunen ett akut behov av att etablera både direkta insatser för att hjälpa utsatta grupper och i synnerhet arbeta preventivt.

Bertil Larsson

ordförande Söderslättspartiet

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons