”Allting börjar med bra lärare”

Grattis alla lärare i Vellinge kommun! Det är dags för er att sträcka på ryggen och ge er själv en klapp på axeln!
Debatt • Publicerad 19 mars 2010

Det är konstaterat att brukarna i Vellinge kommun är de som är mest nöjda med den kommunala servicen. Där inbegrips även skola och barnomsorg. Ni lärare gör ett fantastiskt jobb med tanke på de arbetsförhållande ni jobbar under.

SKL har gjort en jämförande undersökning på landets grundskolor. Där konstaterar man att Vellinge kommun ligger som nummer ett bland landets 290 kommuner när det gäller effektivitet!

Det innebär att man får ut mest utav minsta summan insatta pengar!

Där konstaterar man att Vellinge kommun ligger på fjärde plats när det gäller nettokostnaden per elev! Där konstaterar man att Vellinge kommun ligger på sjunde plats när det gäller kostnaden per betygspoäng! Men där konstateras också att placeringen gällande de som uppnått målen i samtliga ämnen i årskurs 9 endast ligger på plats 165 bland de 290 kommunerna.

I Vellinge kommun gjorde man 2009 en vinst på 60 miljoner kronor. Kommunstyrelsens ordförande Lars-Ingvar Ljungman vill, enligt Vellinge kommuniké, använda en del av pengarna på ungdomarna. Toppen! Använd då pengarna till att förstärka skolan genom att öka lärartätheten i grundskolorna, öka resurserna till barn med särskilda behov och minska andelen barn i barngrupperna både i förskolorna och på fritidshemmen. Det är verkligen att satsa på våra ungdomar.

Då är dessutom chansen betydligt större att samtliga elever når godkänt betyg i årskurs 9.

Allting börjar med bra lärare!

Lisbet Lundin

ordförande Lärarförbundet Vellinge

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.