Annons

Alliansen har misslyckats

Trelleborg är en kommun som har en stor utvecklingspotential. Alla som kommer utifrån och bosätter sig i kommunen upptäcker det ganska snabbt.
Debatt • Publicerad 11 maj 2010

Trelleborg med sin tre mil långa kust med direkt öppning till kontinentens öst och väst, erbjuder gigantiska möjligheter för transport, turist, näring, utvinning och förädling av olika naturresurser som finns i havet och i dess omedelbara omgivning.

I ljuset av det kan man lätt påstå att Trelleborgs framtida ekonomiska utveckling kommer att bero på vilka som kommer att leda denna fina kommun efter valet. För att denna latenta potential ska kunna tas till vara krävs det en politisk ledning med klara ambitioner och handlingskraft.

Annons

Dessa egenskaper bidrar sedan i sin tur till att skapa förutsättningar till ett bättre företagsklimat, så att arbetstillfällen åstadkoms i kommunen. Alliansen som består av sex olika partier, har styrt kommunen med hjälp av den dunkla kraften SD under mandatperioden. Alliansen har inte kunna visa kompetens och duglighet för att leverera goda resultat.

Hela mandatperioden har präglats av interna stridigheter. Facit av allt detta visas nu genom att Trelleborg har backat rejält i den nyligen publicerade rankningen av kommuner, om gott företagsklimat. Från placering 117 åker Trelleborgs kommun ner till 159 enligt ledaren i TA den 5 maj. Denna tydliga och klara försämring kan enbart tolkas som ett misslyckande av alliansen.

Med detta dystra facit i hand kan man tycka att det är anmärkningsvärt, när man vet att alliansen, och i synnerhet Moderaterna, alltid har utgett sig för att vara för företagandet. Det är dags för trelleborgarna att inse fakta och ompröva sina ställningstaganden inför valet, så att inte Trelleborgs kommun förblir en perifer sovstad i den dynamiska Öresundsregionen.

Ben Benrabah (S)

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons