Alliansen haltar och har svårt att bestämma sig

Alliansen håller på att bita sig i svansen innan den har hunnit befästa sig vid makten.
Debatt • Publicerad 15 februari 2011

Med en ivrighet utan like och utan tanke på konsekvenserna, har alliansen skapat fram en ny politisk organisation som i själva verket är i diskrepans med den aktuella förvaltningsorganisationen. Denna förhastade och improviserade politiska organisation kan omöjligt gå i takt med det exekutiva, det vill säga de som ska genomföra besluten i Trelleborg, just på grund av att båda organisationerna inte är anpassade till varandra.

Man kan befara att detta i framtiden bäddar för kaos in i förvaltningarna på grund av otydlighet mellan politiska beslut och verkställighet av det.

Den aktuella förvaltningsorganisationen är underdimensionerad och kan självklart inte vara anpassad till den nya politiska strukturen. Det bör därmed finnas en politisk kraft för att korrigera det.

Det finns även i bakgrunden skäl att misstänka att vissa kloka förvaltningschefer redan har insett detta och i god tid tar konsekvenser av det genom att lämna skeppsrodret ifrån sig så att de i framtiden inte hamnar i okända vatten.

Som icke förvaltningsinitierad kan jag tillåta mig att spekulera om fritidschefens tillbakadragande var en beräkning och ett led i detta. Beklagligt nog kan man också befara att även andra befattningshavare och chefer i framtiden kommer att surfa på samma våg.

Om man utgår ifrån KD:s inställning i frågan till det nya förslaget till förvaltningsorganisation, kan man bara häpna över att KD plötsligt har kommit till en ny insikt genom att peka på svagheter i detta nya framställda förslag. KD:s agerande visar att alliansen själv haltar och har svårigheter att bestämma sig i en väsentlig fråga, sent ska syndarna vakna.

Ben Benrabah (S)

ersättare i fullmäktige

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.