Annons

Alla kan kryssa en kvinna, andra delen

Svar till fem miljöpartister (den 8 september).
Debatt • Publicerad 11 september 2014
På söndag kan alla kryssa, men inte stryka.
På söndag kan alla kryssa, men inte stryka.Foto: Foto: JESSICA GOW / TT

Jag håller med Miljöpartiet. Det är bra att vi inom S-kvinnor och Östra S-föreningen är överens med er när det gäller att kryssa en kvinna. Vi behöver fler kvinnor på ledande poster i Trelleborg, men även i Region Skåne och på riksplanet. Efter valet kan vi kanske samarbeta för att det ska bli 50/50 på alla ordförandeposter, även i bolagen?

Vårt motiv för att skriva det förra inlägget var att vi ville uppmärksamma läsarna på att man kan kryssa en kandidat på vardera valsedeln. Vi har noterat att många av väljarna, som vi har pratat med under valrörelsen, inte ens vet att de får kryssa. Många tror att man ska stryka de kandidater som man inte vill ha. Och det är ju helt fel.

Vi har haft personval sedan 1998. Informationen om den möjligheten har varit bristfällig, möjligen beroende på att de politiska partierna inte riktigt helhjärtat har ställt upp bakom reformen.

Nilla Olsson
LENA NÄSLUND, Ordförande S-kvinnor, JAN LUNDGREN, Ordförande Östra socialdemokratiska föreningen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons