Annons

Alla jobb är värda lika mycket

Att, som jag, vara småbarnsförälder och jobba heltid kräver ett dygn som har fler än 24 timmar.
Debatt • Publicerad 26 april 2010

Utöver att jobba heltid, hämta och lämna på dagis förväntas man klara hela hushållsarbetet. Är barnen lite större står ofta skjuts till träning på schemat, vissa har också gamla föräldrar att se om. Många lever, med andra ord, under stor press.

Visst vore det skönt att kunna öppna dörren till ett nystädat hem när man kommer hem efter en lång dag på jobbet. Den tid som vi i normala fall lägger på just städning kan istället läggas på familjen. Detta tack vare de hushållsnära tjänsterna som har blivit en succé. Förutom att underlätta familjers vardagsplanering sysselsätter de nya arbetstillfällena. Reformen sysselsätter idag 11 000 människor. Med andra ord har långtidsarbetslösa, unga och nya svenskar tagit ett viktigt steg in på arbetsmarknaden.

Annons

Vänsterkartellen tycks inte se de fördelar som hushållsnära tjänster för med sig – de kommer nämligen att ta bort reformen om det blir maktskifte i höstens val. Detta tycks bero på deras samhällssyn, att det skulle vara mindre fint att städa hemma hos någon annan. Centerpartiet tycker att alla jobb är värda lika mycket. Och vi kommer att ta strid för hushålls­avdraget i höstens val. Det tjänar både småföretagare, arbetssökande och barnfamiljer på.

Josefin Holmberg (C)

riksdagskandidat

Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons