Annons
Bromölla

Sweden Rock kan betala 1,1 miljon för polisbevakningen

1,1 miljon kronor är det högsta beloppet som Sweden Rock kan få betala för polisbevakningen vid sommarens festival. Det beslutade polismyndigheten i Blekinge i går.
Bromölla • Publicerad 4 april 2012
Ozzy Osbourne på Sweden Rock Festival i fjol.
Ozzy Osbourne på Sweden Rock Festival i fjol.Foto: 

– Det högsta beloppet är baserat på den nivå polisnärvaro som krävts vid festivalerna de tre föregående åren, säger Cecilia Lindström Johnsson, jurist vid Polismyndigheten i Blekinge.

Pris sätts efter festivalen

Annons

Skulle behovet av någon anledning vara mindre i år kan kostnaden komma att bli lägre. Ett slutgiltigt pris sätts därför först efter festivalen.

För en dryg vecka sedan blev det klart att festivalbolaget ska betala för polisbevakningen. Enligt Cecilia Lindström Johnsson är inte lagen glasklar, vilket inneburit att tolkningarna och beskeden om huruvida festivalen ska betala eller ej har varit många. Bland annat har det sagts att Sweden Rock skulle slippa att betala eftersom området festivalen hålls på inte är detaljplanerat. Men det har polisen senare tagit tillbaka och konstaterat att detaljplanering inte spelar någon roll. I stället är festivalen ersättningsskyldig eftersom det i vinstsyfte arrangeras en allmän sammankomst med ett omfattande antal besökare per dag.

Inte nöjd

Martin Forssman, pressansvarig på Sweden Rock, är långt ifrån nöjd med beslutet att de ska betala.

– Vi håller inte med och vi kommer att överklaga beslutet, säger han.

En överklagan görs till förvaltningsrätten.

Mikael Hallqvist
Jenny Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons