Annons
Nyheter

Övernattning i tom villa gav fängelse

Den 60-åriga man som i början av oktober tog sig in en obebodd villa i Beddingestrand har dömts till sju månaders fängelse av Ystads tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 8 november 2010

Mannen, som under några dagar bodde i huset, upptäcktes av en mäklare som skulle förbereda en visning av villan.

Förutom hemfridsbrott anser tingsrätten också att 60-åringen gjort sig skyldig till grov stöld samt vapenbrott.

Annons

Stölden ska ha ägt rum i ett fritidshus i Smygehamn. Genom att bryta upp ett fönster har 60-åringen tagit sig in i huset och stulit en laptop, kontanter, en portfölj, en svampkniv samt matvaror.

Han har i förhör erkänt hemfridbrottet men uppgett att han varken han erkänna eller förneka stölden, eftersom han vid tillfället hade tagit en medicin som påverkade hans tankeförmåga.

Mannen åtalades även för häleri alternativt häleriförseelse eftersom tre stulna cyklar hittades inne i huset där mannen bott under några nätter. Han har sagt att han inte vet var cyklarna kommer ifrån och tingsrätten tycker att det saknas bevis för att det är han som stulit dem, därför ogillas den åtalspunkten.

60-åringen dömdes så sent som den 30 september till en villkorlig dom för ett inbrott i Smygehamn samt brott mot knivlagen och vapenlagen. Tidigare har han fått fängelsestraff för olika fall av bedrägerier.

INTERNAL INTERNAL
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons