Annons
Nyheter

Nytt liv väntar gamla Granhyddan

Det var ett tag sen sist. Men nu är det åter full rulle i restaurangköket på Granhyddan i Beddingestrand. "Det är en anrik lokal sedan lång tid tillbaka och ska inte behöva stå tom, säger Irina Wesslén, som har dammat av spishällen och startat upp verksamheten på nytt"
Nyheter • Publicerad 5 maj 2010
Göran Nilsson, Emelie Persson och Irina Wesslén satsar på hemlagat på Granhyddans restaurang.
Göran Nilsson, Emelie Persson och Irina Wesslén satsar på hemlagat på Granhyddans restaurang.Foto: 

Förutom mindre kaféverksamhet och glassförsäljning vissa somrar har Granhyddans bottenvåning i princip gapat tom de senaste 30 åren. Men sedan i påskas är det full rulle med dagens rätt, à la carte och ölförsäljning.

Irina Wesslén träffade ägaren Lennart Frigård, som även äger Granhyddans camping, på campingplatsen. Hon hade lagt märke till att restaurangen stod tom och undrade ifall det fanns några planer för lokalen.

Annons

– Han frågade ifall jag var intresserad. Jag tänkte en helg, och sedan bestämde jag mig. Det kändes bara rätt, förklarar Irina Wesslén, som bor i Lund men har sin husvagn på campingen.

Läget, med uteserveringen mot söder och verandan mot norr tilltalar henne. Och hon tror att restaurangen kan locka såväl bofasta, som vägresenärer och turister.

– Det finns inte så mycket annat häromkring, och vi hoppas kunna locka dem som åker förbi, säger hon.

Tillsammans med medarbetarna Göran Nilsson och Emelie Persson kommer hon att satsa på hemlagad mat året runt. Inga pizzor och ingen kebab. Och det ska vara ett ställe för vem som helst, inte som förr när kreti och pleti fick hålla till i ölschappet på bottenplan medan societeten åt fina middagar på ovanvåningen. Där det i dag förresten är klädförsäljning.

För Irina Wesslén är det som att sluta en cirkel. Hon är utbildad kock, och efter många års arbete inom narkomanvården och som samtalsterapeut vill hon tillbaka till restauranglivet.

– Det är det här jag älskar och det här jag har saknat. jag kommer att lägga ner min själ för att skapa en miljö som är behaglig för ögat, gommen och själen, säger Irina Wesslén.

Martin Strandberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons