Annons
Nyheter

Nya planer för bostäder vid Pärlan

Planerna för bostäder vid den nedlagda restaurangen Pärlan i Beddingestrand har levt upp igen. Fastigheterna är till salu och det finns intressenter som vill bebygga de två tomterna.
Nyheter • Publicerad 13 april 2012
Foto: 

Bolaget Beddinge havsbad AB äger de två fastigheterna där restaurangen Pärlan och minigolfbanorna är belägna. Men bolagets ägare, Karsten Werntoft, vill sälja och har vänt sig till mäklaren Per Johansson på Tomt och villapartner, tidigare näringslivschef i kommunen.

Per Johansson bekräftar att det finns ett intresse för de båda tomterna.

Annons

– I första hand handlar det om att man vill bygga bostäder, säger han, men vill inte gå in på mer detaljer.

– De diskussioner vi har är väldigt interna.

Per Johansson ser det som uteslutet med mer restaurangverksamhet i Pärlan. Restaurangen har varit stängd i mer än ett decennium.

– Jag tror aldrig det kan bli aktuellt att driva en lönsam rörelse där igen. De intressenter som finns vill se en helt annan utveckling, säger Per Johansson.

För fem-sex år sedan ville Beddinge havsbad AB bygga seniorlägenheter vid Pärlan. Men projektet rann ut i sanden, bland annat efter starka protester från närboende och efter att det funnits oro för hur stigande havsnivåer skulle påverka en bebyggelse.

Men trots det, och trots att det i kommunens översiktsplan står att man ska vara restriktiv med att bygga söder om väg 9, så är kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) positiv och kan tänka sig att göra ett undantag. Men det är viktigt att man utreder faktorer som havsnivåhöjning och allmänhetens tillgång till stranden, säger han.

– Jag tycker det hade varit ett välkommer inslag och vi har ju pekat ut Beddingestrand som en utvecklingsort. Just i området vid Pärlan och på andra sidan vägen, vid Granhyddan, borde det finnas ett kommunalt intresse av att det händer mer än vad det gör i dag.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons