Annons
Nyheter

Nej till småhus överklagas

AB Svedala finans överklagar länsstyrelsens nej till planerna på sex småhus i Beddingestrand.
Nyheter • Publicerad 6 september 2010

Enligt bolaget finns det inte skäl för länsstyrelsen att upphäva det positiva förhandsbeskedet som byggnadsnämnden i Trelleborg gav.

Det handlar om ett område i norra delen av Beddingestrand, längs väg 706, Lilla Beddinge kyrkoväg. Tomterna ligger direkt efter byn i söder och i norr följer fyra fastigheter längs vägen, i linje med övrig bebyggelse i området, enligt överklagandet till förvaltningsrätten. Enligt överklagandet kommer nybyggena inte att medföra några problem för grannar i norr.

Fastighetsägaren menar också att det inte är högsta klass på jordbruksmarken som skulle tas i anspråk för småhustomterna. Utfarterna från fastigheterna planeras ske till en egen väg och inte direkt ut på väg 706. Bolaget anser sammantaget att det inte finns några kultur- eller miljöskäl som hindrar utbyggnaden.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons