Annons
Nyheter

Maxat intresse för ny sommarcup

20 lag gjorde under lördagen upp i Lilla Beddinges "Sommarcupen". Efter en lyckad dag med täta matcher och en och annan öl lyckades Malmölaget Vinnarna ta hem den färska vandringspokalen.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2009
Foto: 
Jacob Cronhag, Johan Lindwall, Jonathan Fors och Oliver Nordstrand har lånat TFF-tröjorna för en dag.
Jacob Cronhag, Johan Lindwall, Jonathan Fors och Oliver Nordstrand har lånat TFF-tröjorna för en dag.Foto: 
Per Ola Pettersson lyckas överlista True Blues målvakt och sätter 2-0 för sitt lag BK Sivle.
Per Ola Pettersson lyckas överlista True Blues målvakt och sätter 2-0 för sitt lag BK Sivle.Foto: 

BEDDINGESTRAND. I lördagens första match på en av sjumannaplanerna är det torparsvart mot sant TFF-blått. BK Sivle, som laget där de flesta hör hemma i Östra torps a-lag kallar sig, har övertag på supporterklubben True Blues där få spelar i vanliga fall.

– Det är kul att få chansen att spela i TFF-tröjan, säger Björn Ahstrand som hoppas att de ska kunna vinna åtminstone en match.

Annons

När Per Ola Pettersson sätter 2-0 för Sivle jublas det i brassestolarna längs sidlinjen.

– Det är den enda finten jag kan, säger han andfått efter sitt kvicka byte.

Domaren Magnus Pettersson blåser igång den 16 minuter korta matchen igen. Det är hans som har tagit initiativet till fotbollsklubbens nya arrangemang. Idén kommer från Annelunds IF i Västergötland, hans gamla klubb som har en liknande cup varje sommar.

– Det finns tydligen inget liknande här nere så intresset har varit väldigt stort. Vi var tvungna att stanna vid 20 lag annars hade vi fått hålla på tills imorgon, säger han innan det är dags för Sivle att bli slagna Vinnarna, som själva beskriver sig som "nio vinnarskallar från olika divisioner".

Förhoppningen är att pokalen som fick åka med dem hem till Malmö ska vandra vidare nästa sommar.

Olof Broddesson
Jennie Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons