Annons
Nyheter

Kallt och mörkt i snart en vecka

Det är bara några få plusgrader utomhus och sedan snart en vecka är det strömlöst på Granhyddans camping.
Nyheter • Publicerad 15 december 2011
Foto: 
Utan ström i snart en vecka. De boende på Granhyddans camping har ingen el i sina husvagnar.
Utan ström i snart en vecka. De boende på Granhyddans camping har ingen el i sina husvagnar.Foto: 

De drygt tio hushållen som bor permanent på campingen har ingen el i sina husvagnar eller campingstugor.

– Det är ganska många barnfamiljer som bor här, säger Nils Lennart Horn som bor på campingen sedan ungefär två år tillbaka. Sammanlagt är det nog tolv, tretton hushåll här.

Annons

Nils Lennart Horn berättar att han inte haft någon ström på nästan en vecka. Han har fått tag i ett gasolelement som han använder för att få upp lite värme i sin villavagn på campingen.

– Men det är kallt. Jag får ha filt på mig hela dagen.

Nils Lennart Horn har också haft igång en liten elgenerator.

– Men den gick sönder så nu har jag bara det här gasolelementet. Det blir ganska dyrt att värma med elementet också, säger han. Det går åt många gasoltuber och ändå kan jag bara värma upp ett rum i vagnen.

Nils Lennart Horn tycker det är för jäkligt att det inte finns el som fungerar på campingen.

– Man kan ju inte laga varm mat heller, säger han.

Handelsbolaget som äger campingen har enligt tidningen Justitia stora skulder, bland annat till elbolaget och olika banker och låneinstitut.

Trelleborgs Allehanda har försökt att nå Granhyddans ägare per telefon sedan i tisdags och även sökt honom på hans folkbokföringsadress men inte lyckats nå honom. En person som svarar i telefon på campingen säger att han inte vet hur man kan få tag i ägaren och att han själv inte vill uppge sitt namn. Han bekräftar dock att strömmen är avstängd och säger att det beror på att räkningen inte är betald.

Stefan Lidberg är verksamhetschef på individ- och familjeenheten på socialförvaltningen i Trelleborg. Han säger att han inte har hört talas om att det kommit in några anmälningar om att barn far illa på campingen på grund av att det är strömlöst.

– Jag ska kontrollera det. Rent generellt kan jag säga att vi har skyldighet att titta på det om vi får in en anmälan om att ett visst barn far illa, säger han.

Annons

Om det är så att någon barnfamilj som bor på campingen som har försörjningsstöd från Trelleborgs kommun så har man ett ännu större ansvar, enligt Stefan Lidberg.

– Jag ska kontrollera hur mycket vi vet om situationen på Granhyddans camping, säger han.

Karin Ohlsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons