Nyheter

Goda grannar är mycket värt

De hjälper varandra, håller koll på varandra, och tar en kopp kaffe på altanen om kvällarna. För Ella-Karin Nilsson och Gull-Lis och Leif Andersson är det både roligt och viktigt att ha varandra inpå knuten.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2010
Grannar som umgås. Leif och Gull-Lis Andersson och Ella-Karin Nilsson har mycket glädje av att bo grannar i Beddinge- strand om somrarna. ”Vi ställer upp för varandra i ur och skur”, säger Ella-Karin Nilsson.
Grannar som umgås. Leif och Gull-Lis Andersson och Ella-Karin Nilsson har mycket glädje av att bo grannar i Beddinge- strand om somrarna. ”Vi ställer upp för varandra i ur och skur”, säger Ella-Karin Nilsson.Foto: 
Foto: 

De kände varandra redan sedan innan, när Gull-Lis och Leif Andersson skaffade sommarhus jämte Ella-Karin Nilsson och hennes make Sten.

Men som nära grannar blev de också nära vänner.

Under somrarna i sommarhusen i Beddingestrand ses de så gott som dagligen.

– Jag brukar gå in till Ella-Karin om kvällarna när Leif tittar på sporten. Har vi inte setts innan under dagen så pratar vi om vad vi har gjort, säger Gull-Lis Andersson.

De umgicks även tidigare, men när Ella-Karins make Sten gick bort har grannsämjan fått större betydelse.

Sedan dess håller Gull-Lis och Leif Andersson ett öga på sin granne.

– Jag lovade Sten att ha hand om henne. Annars hade jag ju inte snokat i hur hon har det, säger Gull-Lis Andersson.

– Det är skönt när man blir ensam att ha någon man kan ringa om man behöver hjälp, säger Ella-Karin Nilsson.

De har bra kontakt med alla grannarna i området, berättar Leif Andersson.

En gång varje sommar träffas de och umgås.

– Det började med golf­lördag, men nu när folk börjar bli lite äldre är det mat och dryck istället, säger Leif Andersson.

Till vardags händer det ofta att Ella-Karin Nilsson eller någon annan granne kommer över på en kopp kaffe.

Praktisk nytta finns det också med de goda grannrelationerna.

– Vi sliter och jobbar ihop och hjälper varandra. Man kan öppna dörren till Ella-Karin och fråga vad som helst, säger Gull-Lis Andersson.

INTERNAL INTERNAL
David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.