Annons
Nyheter

En mix av historia och loppis

Under söndagen arrangerades Fiskets dag för nionde året i rad i Beddingestrand.
Nyheter • Publicerad 31 juli 2011
Foto: 
Lina Semme pausar en stund under Fiskets dag och målar en clown i tältet hos Öppna sinnen.
Lina Semme pausar en stund under Fiskets dag och målar en clown i tältet hos Öppna sinnen.Foto: Claes Nyberg

Varför ändra på ett vinnande koncept? Loppis, gamla fiskeredskap, historia, veteranbilar och stekt sill lockar folk, år efter år, till Fiskets dag. Om vädret är det rätta. Bakom arrangemanget står Lilla Beddinge byalag som för övrigt firar 20 år i år.

- Allting görs av medlemmarna. Och alla pengar som kommer in kan vi använda till renoveringen av garnhuset, säger Christer Rosberg, ålderman i byalaget.

Annons

Huvudbyggnaden är färdigrenoverad, huset har fått nytt kök och nya toaletter och en tillbyggnad. I planerna ligger att renovera förråd och lägga nytt tak.

- Men för att klara det krävs att vi får in en del bidrag, säger Christer Rosberg.

Med tanke på hur mycket folk som är på plats under Fiskets dag kan det säkert lösa sig. Det är trångt i loppistälten. Lina Semme, 6,5 år, väljer istället att ta det lite lugnare i kulturnätverket Öppna sinnens tält, där barn kan sitta och måla.

- Jag har målat en clown, berättar Lina Semme.

Det är andra året Lina är på Fiskets dag och precis som förra året har hon sällskap av mormor Birgit Semme.

- Då köpte vi skridskor och nu har vi köp rullskridskor, säger Birgit Semme. För Lilla Beddinge byalag och Christer Rosberg börjar nu planeringen för nästa stora händelse.

- Nästa stora evenemang är julmarknaden, säger Christer Rosberg.

Maria Sällberg
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons