Annons
Nyheter

"Vi minns hur det var att vara 15 år"

Riktiga entusiaster märker inte att det regnar. Ett 20-tal förare av veteranmopeder kör på söndagseftermiddagen ett fyra mil långt rally med start och mål på Rosenhagen i Anderslöv.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2011
Olle Bergkvist fyllde 15 i juni. Det dröjde bara tre dagar så hade han sitt moppekörkort. Hemma i garaget finns också en EU-moppe. Det här är hans första rally, men pappa Martin Bergkvist har varit med på många. Puch Dakotan som han sitter på är en kopia av den han fick när han fyllde 15 år, 1972.
Olle Bergkvist fyllde 15 i juni. Det dröjde bara tre dagar så hade han sitt moppekörkort. Hemma i garaget finns också en EU-moppe. Det här är hans första rally, men pappa Martin Bergkvist har varit med på många. Puch Dakotan som han sitter på är en kopia av den han fick när han fyllde 15 år, 1972.Foto: Claes Nyberg
Kjell Johansen, eller Dr Moppe som han kallas i veterankretsarna, har fått problem. Snöret som han bundit fast sin doktorsväska med har fastnat i drevet. Robin Palgan och andra förståsigpåare hjälper till. Kjell Johansens moppe är unik, det är en Monaped M39 som tillverkats i cirka 400 exemplar.
Kjell Johansen, eller Dr Moppe som han kallas i veterankretsarna, har fått problem. Snöret som han bundit fast sin doktorsväska med har fastnat i drevet. Robin Palgan och andra förståsigpåare hjälper till. Kjell Johansens moppe är unik, det är en Monaped M39 som tillverkats i cirka 400 exemplar.Foto: Claes Nyberg
På sin Puch Dakota har Leif Faddersson kört från Stockholm till Malmö på knappt en vecka. "Man hade lite ont i ändan sen", säger han. Nästa år, som för övrigt innebär 60-årsjubileum för mopeden, planerar han en tripp från Jokkmokk till Malmö. Mopeden fick han när han fyllde 15 år.
På sin Puch Dakota har Leif Faddersson kört från Stockholm till Malmö på knappt en vecka. "Man hade lite ont i ändan sen", säger han. Nästa år, som för övrigt innebär 60-årsjubileum för mopeden, planerar han en tripp från Jokkmokk till Malmö. Mopeden fick han när han fyllde 15 år.Foto: Claes Nyberg

Det är nionde året som föreningen Classic MC moped club arrangerar rundan, som fått namnet tokrally. Varför? Man vet aldrig vad som ska hända, eller vilken väg man ska köra.

Louise Cronholm
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons