Annons
Nyheter

Utklätt istället för uppklätt

Det är inte varje dag som lärarna på Väståkraskolan får undervisa björnen Baloo, hippies, bönder och reggaefantaster.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2010
Fotografen Fredrik Dahl fotade bland allt från hippies till bönder i 9C.
Fotografen Fredrik Dahl fotade bland allt från hippies till bönder i 9C.Foto: 
Textilläraren Anne-Louise Haleby hade bland annat kaniner på sin lektion. Här hjälper hon tv-spelsfiguren Luigi, som egentligen heter Lukas Granat. "Jag kallas för Lugi eftersom jag inte kunde säga Luigi när jag var liten. Därför var det inte så svårt att välja vad jag skulle klä ut mig till", säger han.
Textilläraren Anne-Louise Haleby hade bland annat kaniner på sin lektion. Här hjälper hon tv-spelsfiguren Luigi, som egentligen heter Lukas Granat. "Jag kallas för Lugi eftersom jag inte kunde säga Luigi när jag var liten. Därför var det inte så svårt att välja vad jag skulle klä ut mig till", säger han.Foto: 
Örjan Bengtsson och Markus Kristiansson klädde ut sig till talibaner. "Det var ball", förklarar Örjan valet. De hittade leksaksvapnen hemma, resten av dräkterna har de köpt. "Att klä ut sig i nian är en tradition som man har hållit på med skitlänge", säger Örjan. Markus tycker att det är kul att se vad de andra har klätt ut sig till.
Örjan Bengtsson och Markus Kristiansson klädde ut sig till talibaner. "Det var ball", förklarar Örjan valet. De hittade leksaksvapnen hemma, resten av dräkterna har de köpt. "Att klä ut sig i nian är en tradition som man har hållit på med skitlänge", säger Örjan. Markus tycker att det är kul att se vad de andra har klätt ut sig till.Foto: 
Emmie Lilja, Victoria Nordgaard, Martin Ohlsson, Johan Andersson och Ellen Lindstedt går i 9C. Emmie, Ellen och Martin har följt samma tema och klätt sig som bondtöser respektive bonde. Flygvärdinnan Victoria tänkte egentligen vara städerska, men hittade ingen dräkt som passade. Johan blev Robin Hood efter ett förslag från en kompis.
Emmie Lilja, Victoria Nordgaard, Martin Ohlsson, Johan Andersson och Ellen Lindstedt går i 9C. Emmie, Ellen och Martin har följt samma tema och klätt sig som bondtöser respektive bonde. Flygvärdinnan Victoria tänkte egentligen vara städerska, men hittade ingen dräkt som passade. Johan blev Robin Hood efter ett förslag från en kompis.Foto: 
Det är viktigt att fotografen Fredrik Dahl väljer rätt bild. Hela klassen vill vara med och välja efter att de poserat för honom. Bilden hamnar så småningom i en katalog som är gemensam för alla nior i kommunen.
Det är viktigt att fotografen Fredrik Dahl väljer rätt bild. Hela klassen vill vara med och välja efter att de poserat för honom. Bilden hamnar så småningom i en katalog som är gemensam för alla nior i kommunen.Foto: 

Men tisdagen var heller ingen vanlig dag – det var niornas spex och den årliga utklädnadsfotograferingen. De allra flesta hade valt en utstyrsel som vittnade om stor kreativitet och påhittighet.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons